• De krakers lieten een flinke ravage achter in de parfumerie.
• De krakers lieten een flinke ravage achter in de parfumerie. Foto: Bart Meesters

Ramkraak bij Pour Vous Zaltbommel

zaltbommel • Met behulp van twee afvalcontainers hebben drie onbekenden honderden flesjes parfum gestolen bij Pour Vous aan de Boschstraat in Zaltbommel. Ze ramden met een auto het rolluik om binnen te komen.

Net na 3:00 uur in de nacht van donderdag op vrijdag werd de binnenstad opgeschrikt door de ramkraak. Drie daders vernielden eerst ruiten van auto's die voor de winkel geparkeerd stonden. Die auto's werden van de handrem gehaald en een stukje verplaatst, zodat de daders meer ruimte hadden om bij de gevel van Pour Vous te komen. Daarbij zijn drie auto's beschadigd geraakt.

Vervolgens ramden ze met een zwarte Volkswagen Golf het rolluik van de parfumerie en gingen met twee kliko's naar binnen. Die vulden ze met spullen en hebben ze vermoedelijk geleegd in een tweede auto, waarmee ze gevlucht zijn. Toen de politie arriveerde, stond de Golf die voor de kraak is gebruikt nog met draaiende motor op straat. De vluchtauto was een donkere personenauto.

De winkelmedewerkers hebben de handen flink uit de mouwen gestoken. Ondanks de bende die de inbrekers achterlieten, ging de zaak vrijdagmiddag al weer open. De politie startte meteen een onderzoek. Meteen na de ramkraak deed de Forensische Opsporing 's nachts al sporenonderzoek binnen en buiten het winkelpand. Daarnaast heeft de politie vrijdag een buuronderzoek gehouden en camerabeelden opgevraagd in de hoop daar iets wijzer van te worden.

Mensen die misschien meer informatie hebben over deze ramkraak wordt verzocht zich te melden. Dat kan via een privébericht op facebook of door te bellen naar: 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.