• Tussengerecht: carpaccio van struisvogel.
• Tussengerecht: carpaccio van struisvogel. Foto: Britta Alink

Genieten bij Dukdalf en Werkhovin

kerkdriel • Chef-kok en voormalig wereldkampioen BBQ Jord Althuizen stond vorige week dinsdag in de keuken van restaurant Dukdalf.

Een uitverkocht restaurant genoot van zijn kookkunsten én van bijpassende wijnen, die werden geserveerd door de Kerkdrielse wijnspeciaalzaak Werkhovin Wijnkopers. De bijzondere avond was onderdeel van 'Topchefs on Tour', een serie van zes wijn-spijsavonden in Nederland, georganiseerd door het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Bellingham. In plaats van de bekende chefs naar bijvoorbeeld de hoofdstad te halen, stuurde het wijnhuis de topchefs naar zes zelfstandige lokale restaurants. "Ik ben er trots op dat ze ons hebben uitgekozen", zegt eigenaar Jeroen van Doorn van Dukdalf.

Ook Carina Werkhoven van Werkhovin is blij met het evenement. Samen met haar man Sjaak is zij de trotse eigenaar van de wijnspeciaalzaak in Kerkdriel. "De horeca in de gemeente Maasdriel en ver daarbuiten weet ons steeds vaker te vinden", vertelt ze. "Maar ook particulieren kunnen bij ons terecht. Door 'Topchefs on Tour' krijgen we meer naamsbekendheid en halen we nog meer wijnplezier naar Maasdriel en omgeving." In mei van dit jaar is Werkhovin gestart met de verkoop van de Bellingham wijnen. "Die wijn verkoopt zichzelf", vertelt Carina enthousiast. "Het zijn mooie, zeer drinkbare wijnen van hoge kwaliteit."

Restaurant Dukdalf zet de Bellingham wijnen binnenkort ook op de kaart. Maar eerst konden de gasten de wijnen dus dinsdagavond tot zich nemen, samen met heerlijke gerechten, bereid door chef Jord Althuizen samen met de vaste keukenbrigade van Dukdalf. "De avond was binnen vier uur uitverkocht", vertelt Jeroen. "Dit evenement past bij ons. Ons niveau van de keuken is in lijn met het niveau van de wijnen."

De gasten genoten van oesters met met 'smokey' hollandaisesaus. Daarna volgde een carpaccio van struisvogel, die kort gegaard was op de big green egg en gegarneerd was met kort gegrilde oesterzwammen. Het hoofdgerecht was een PiriPiri poussin met daarbij bloemkool van de grill. Carina en Sjaak serveerden bij elk gerecht een passende Bellingham wijn, waarbij ze toelichting gaven op die wijn.