KORTE BERICHTEN

Speeltuinvereniging in Aalst

aalst • Een aantal inwoners van Aalst was van plan een speeltuinvereniging op te richten. Het voorlopig bestuur vroeg de gemeente Brakel om hiervoor het Gementbos in te mogen richten met speelwerktuigen en een spartelvijver. Het gemeentebestuur was enthousiast temeer omdat het in de voorbije jaren verscheidene keren een krediet beschikbaar had gesteld voor het aanbrengen van een beplanting rond het Gementbos evenals voor het aanleggen van een speelweide. Enkele plaatselijk industrieën hadden zich bereid verklaard om tegen gereduceerde prijzen de nodige materialen beschikbaar te stellen. Het gemeentebestuur kwam met 10.000 gulden over de brug. Daarvoor zou een tegelpad worden gelegd. In dat bedrag waren ook de kosten voor het verplaatsen van de muziektent naar het Gementbos inbegrepen.


40.000 gulden voor Drielse sporthal

kerkdriel • Vooral omdat het recreatieplan 'De Zandmeren' volgens deskundigen van meer dan regionale betekenis kon worden beschouwd, waren er eind jaren zestig van de vorige eeuw in de gemeente Maasdriel diverse ontwikkelingen. Vooral de horecabedrijven gingen zich steeds meer instellen op de te verwachten recreatie-groei. Ook het gemeentebestuur had de nodige plannen, zoals de bouw van een sporthal aan de Kerkstraat. Er werd al volop gebouwd toen het verheugende bericht binnen kwam dat de Nederlandse Sportfederatie hiervoor 40.000 gulden beschikbaar stelde.


12.000 gulden voor 'De Karel'

zaltbommel • Uit de opbrengst van de loterij verbonden aan de winkeliersactie van de Bommelse middenstand werd 12.125,- gulden uitgereikt aan de voorzitter van de harmoniekapel 'Generaal Karel van der Heyden'. Omdat het minimaal 1000 gulden kostte voordat een in uniform gestoken muzikant met instrument de straat op kon, was volgens voorzitter L. Rombeek het geld zeer welkom.


ADVERTENTIES

Te koop: Twee jonge, gekruiste herders. J.A. van Veldhoven, Haarstraat 29, Tuil.


Wie heeft zondagavond of –nacht twee varkens gezien. Wie heeft ze opgevangen ? Inl. G.A. van Eck, Peperstraat 15, Bruchem.


Heropening van ons geheel verbouwde en gezellig ingerichte café-bar 'Het Oude Veerhuis' in Heerewaarden op vrijdag 19 december 1969. H.J Sepers.


Slijterij 'de Oude Kruyk'. Wij leveren u alle soorten binnen- en buitenlandse dranken. Kom eens in onze zaak kijken. U zult versteld staan van onze uitgebreide sortering en billijke prijzen.
J.J. van Mook, Mgr. Zwijsenplein 25, Kerkdriel.


Gevraagd een flinke jongeman, eventueel ook meisje, 14-16 jaar, om op zaterdag melk te bezorgen. P. Jaarsveld, Hogehofstraat 42, Hedel.