• Gewoon Sientje zit tegenover het gemaal en het Gat van Sientje in Kerkdriel.
• Gewoon Sientje zit tegenover het gemaal en het Gat van Sientje in Kerkdriel. Archieffoto: Janneke Boogaard

Eten bij 'Gewoon Sientje'

kerkdriel • Aan de dijk in Kerkdriel op een bijzonder restaurant de deuren op zaterdag 7 december. 'Gewoon Sientje' bestaat uit een restaurant en een frietparadijs waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid voor het horecavak.

Werknemers worden opgeleid om binnen een horecasetting allround te leren werken. Denk hierbij aan mise en place, koken, mensen bedienen, barwerkzaamheden, leren samenwerken, praatjes maken met klanten en wat vooral belangrijk is: omgaan met stressfactoren zoals het werken in een drukke ruimte met veel mensen.

Kleine stapjes

In kleine stapjes leren de werknemers de verschillende facetten van het horecawerk toe te passen in het reguliere werkveld. "Door de kleinschalige aanpak zal al snel duidelijk worden waar iemands kwaliteiten liggen. We richten ons dan op alles wat iemand wel kan in plaats van wat iemand niet kan", licht Monique Nijkamp de gedachte achter Gewoon Sientje toe. "Binnen Gewoon Sientje creëren we een veilige leeromgeving waarin fouten gemaakt mogen worden. We zien kansen voor de werknemers, dit moet resulteren in een doorstroom naar het reguliere werkveld."

Naast Flicka

Het restaurant is te vinden aan de Berm 49, naast sterrenrestaurant Flicka en tegenover de uitloper van de Maas die het Gat van Sientje heet. Het frietparadijs van Gewoon Sientje onderscheidt zich door de ambachtelijke friet die dagelijks vers gesneden en gebakken wordt. Restaurant Gewoon Sientje is een betaalbaar familierestaurant.

Vanaf 7 december is het restaurant iedere woensdag tot en met zondag open vanaf 17:00 uur voor het diner, niet veel later zal Gewoon Sientje ook open gaan voor een lekkere lunch.

Het restaurant is bereikbaar op 0418-726975, het frietparadijs op 0418-726885.