• Wereldlichtjesdag is dit jaar op 8 december.
• Wereldlichtjesdag is dit jaar op 8 december. Foto: nl.123rf.com

Wereldlichtjesdag Bommelerwaard

zaltbommel • Elke tweede zondag van december worden om 19:00 uur wereldwijd kaarsjes aangestoken om alle overleden kinderen te herdenken.

In Zaltbommel wordt de mogelijkheid geboden om ook mee te doen, dit jaar op zondag 8 december op de algemene begraafplaats 'Nieuwe Tijningen' aan de Plaatsmajoor 2. Als het mogelijk is, vindt de herdenking buitenplaats. Bij regen en/of harde wind kan iedereen in de aula terecht.

Wereldlichtjesdag Bommelerwaard is een bijzonder samenzijn voor iedereen uit de regio. Met muziek, mooie teksten en heel veel brandende kaarsen worden alle kinderen in het licht gezet. De deelnemers delen het verdriet en voelen zich met elkaar verbonden. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was en hoe lang het geleden is dat het is overleden.

Het thema dit jaar is 'Vroeger, nu en later'. Wanneer je een kind verliest, lijkt de tijd stil te staan. Toch gaat de wereld om je heen weer door. Hoe ging je verder, hoe ga je vandaag verder en hoe zal het later verder gaan? Hierover van gedachten wisselen met andere ouders kan helpen op weg in de tijd.

Wereldlichtjes wordt sinds 2012 in Zaltbommel georganiseerd en is een initiatief van Wilma van Steenbergen van Arkadya Uitvaartzorg. Het programma op 8 december begint om 18:00 uur met de ontvangst, om 19:00 uur volgt het aansteken van de kaarsen en het oplezen van de namen van de kinderen. Van 19:30 tot 20:00 uur is er gelegenheid om na te praten.

In verband met het voorlezen van de namen van de kinderen en de aanschaf van warme dranken, is aanmelden gewenst. Dat kan via de website: www.wereldlichtjesdagbommelerwaard.nl