Woudrichem verslaat MVV'58

meteren • Woudrichem, dat met een aantal jeugdspelers aantrad, had zaterdag geen kind aan MVV'58 om een ronde verder te komen in de beker. Het werd 0-9 in Meteren.

De thuisclub viel alleen op door een rode kaart en publieke bedreigingen aan het adres van de scheidsrechter, die nog even twijfelde om de wedstrijd in de rust te staken.

Voor rust speelde derdeklasser MVV'58 overigens een goede partij. De thuisclub had meer verdiend dan de 0-1 achterstand bij de pauze.

MVV'58-trainer Robin Berendsen voelde zich met zijn equipe benadeeld door de arbitrage. Na een kwartier kwam Woudrichem uit een omstreden penalty vanwege een schouderduw van Robbert van Eck op een 0-1 voorsprong. Voor MVV'58 kwamen Robin Jager en tweemaal Morris van den Brink dichtbij een treffer.

Tien minuten voor rust moest MVV'58 echter met tien man verder omdat Robin Jager met twee gele kaarten uit het veld werd gestuurd, terwijl de overtreding van de rechtsback van Woudrichem waarvoor Jager bij de referee appelleerde juist onbestraft bleef.

Na de thee was het pleit snel beslecht. Keeper Rick van Ginkel kon een Brabantse vrije trap niet klemvast keren en in de rebound werd het al vroeg 0-2. Pal hierna werd het ook 0-3 en was alles bekeken. Bij MVV'58 werden de verdedigers Bart van Leeuwen en Dico van Driel dan ook gewisseld.

Voor Woudrichem scoorden Danny Schaap, Tim Saaman (2x), Dillis de Vries, Stefan de Bok, Mike van Wouwen, Quitin Ilahi en Bori Secreve. Wie de negende treffer had gemaakt, wist alleen de scheidsrechter.

Komende zaterdag hervat MVV'58 de competitie in de derde klasse met een thuismatch tegen de ongeslagen koploper ONI uit 's Gravenmoer.