Beste broodafdeling is bij PLUS Duijzer

brakel • Onderzoeksbureau GFK heeft afgelopen maand bekend gemaakt dat PLUS de nieuwe nummer 1 is in de categorie brood. Om dat te vieren introduceert PLUS Duijzer in Brakel deze week 'de lekkerste appeltaart van Nederland.' Ondernemer Hubert Duijzer: "Deze appeltaart is gemaakt volgens grootmoeders recept. We hebben aan onze klanten gevraagd wat zij het lekkerst vinden en zijn met hun antwoorden aan het bakken gegaan. Samen met onze bakkers hebben we de lekkerste appeltaart van Nederland gemaakt: een knapperige roomboterkorst, grote partjes van de beste Hollandse appels, rozijnen én extra veel kaneel." In het onderzoek van GFK zijn vijftien winkelformules onderzocht. Klanten werd gevraagd om hun supermarkt op verschillende aspecten te beoordelen.


Zestig jaar getrouwd in Opijnen

opijnen • Het echtpaar Van Arkel uit Opijnen heeft deze week hun zestigjarig huwelijk gevierd. Burgemeester Harry Keereweer ging woensdag bij het paar op bezoek. Hij had een mooie bos bloemen laten bezorgen en bracht zelf een ingelijste kopie van de huwelijksakte voor ze mee.


Verkeerscontrole op N322 Brakel

brakel • Bij een algemene verkeerscontrole op de N322 bij Brakel zijn zaterdagavond vijf automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast werd bij twee bestuurders een bloedproef afgenomen om te kijken of er sprake was van rijden onder invloed van verdovende middelen. Die bloedmonsters worden opgestuurd voor analyse en het duurt even voordat de uitslag daarvan bekend is. Bij de controle werden ook twee snelheidsovertredingen geconstateerd, waaronder een 21-jarige bestuurder die 141 kilometer per uur reed, terwijl maximaal 80 is toegestaan. Twee automobilisten bleken niet handsfree te bellen, twee anderen overschreden de doorgetrokken streep. Daarnaast kon een bestuurder geen geldig rijbewijs tonen en was een keer de verlichting niet in orde. Ook trof de politie een stiletto aan in een van de auto's. Deze werd in beslag genomen.