donderdag 21 november

Wandelen met JOOP
9:30, Gameren, JOOP. Samen wandelen en na afloop koffie.

Koffie bij JOOP
10:00-11:30, Gameren, JOOP. Voor alle inwoners van het dorp. Koffie en thee kosten 1 euro, iets lekkers erbij ook 1 euro.

Luisterkring klassieke muziek
10:00-11:30, Zaltbommel, bibliotheek. Samen met andere liefhebbers naar muziek luisteren en er over praten. Deelname is gratis.

Toneelvoorstelling babbeltrucs
13:30, Alem, dorpshuis De Drie Linden. Toneelvoorstelling georganiseerd door Rabobank Altena-Bommelerwaard over babbeltrucs, fraude en veilig bankieren. Toegang gratis, aanmelden niet nodig.

Midwintershopping
17:00-22:00, Hedel, Raadhuisplein. Shoppen, proeven, luisteren en kletsen in de grote tent met diverse kramen.

Sint in Kerkwijk
18:30, Kerkwijk, dorpshuis. Lampionoptocht naar de tuin van Jeroen en Irene, waar het Sinterklaasfeest plaats vindt. Thema: 'Sint strandt op het platteland'. www.dntreffer.nl

Alzheimer Café
19:00-21:30, Ammerzoden, partycentrum De Weesboom. Thema: 'Domotica en andere hulpmiddelen bij thuis wonen met dementie'. Corrie Aarts geeft een presentatie over technische hulpmiddelen aan de hand van de Technokoffer. Ergotherapeute Chantal Lambooij geeft aanvulling met praktische zaken die je thuis kunt toepassen. Corrie Aarts is verbonden aan de Brabantse proeftuin dementie en werkzaam bij De Wever in Tilburg. Toegang gratis.

Boekpresentatie
19:30-21:00, Kerkdriel, protestantse kerk. Schrijfster Ellen van Herk presenteert haar zesde roman. Haar boeken spelen zich af in Portugal, waar zij en haar man een vakantiehuis hebben. Toegang gratis.

vrijdag 22 november

Kienen met KBO
13:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Voor alle 50-plussers. Met het wereldberoemde duo Toos en Toon. Deelname kost 4 euro, extra kaart: 1 euro.

Lampionoptocht Well
18:30, Well, dorpshuis Ons Huis. Lampionoptocht met onderweg een paar Pietjes.

'Knagend Vooruit'
19:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. zie artikel deze pagina.

Ledenvergadering IJsclub
20:30, Gameren, 't Ouwe Mestershuis. Ledenvergadering ijsclub Joviaal. Gratis bakje koffie of thee en een drankje incl. borrelhapje. Ook verloting.

zaterdag 23 november

Wintermarkt Well
9:00-13:00, Well, Slijkwellsestraat 8. Speelgoed, kleding, brocante, boeken, kerstartikelen, vogelvoedertaarten, bloemstukjes en de bekende overheerlijke oliebollen. (bestellen kan al via: onderhoudsfonds@kerkwell.nl ). Koffiehoek met koffie, limonade en wat lekkers.

Sint in Bruchem
11:00, Bruchem, dorpsstraat. Sinterklaas wordt verwelkomd en daarna maakt hij een rondgang door het dorp richting de gymzaal.

Sint op Stadskasteel
11:00-16:00, Zaltbommel, Museum Stadskasteel. Het Pietenhuys is weer open. Sinterklaas is er ook en voor kinderen is er van alles te doen. Het museum zelf is deze dag gesloten. Wel kunnen ouders en kinderen tegen het entreebedrag of met Museumjaarkaart de Fiepzaal bezoeken.

Intocht Rossum
13:00, Rossum, De Gouden Molen. Sint en zijn pieten komen aan bij De Gouden Molen en gaan daarna voor het Sinterklaasfeest naar dorpshuis De Parel. Een show met ondersteuning door DJ Tijn uit Heerewaarden.

Sint in Aalst
13:00, Aalst, De Fuik. Sinterklaas en zijn Pieten komen aan bij Restaurant De Fuik.

'Knagend Vooruit'
13:00-17:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Zie artikel deze pagina..

Sint in Hedel
13:30, Hedel, jachthaven 't Slik. Sint komt aan in de jachthaven.

Grote grazers excursie
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Excursie met de boswachter van Staatsbosbeheer en de kuddebeheerder van Free Nature. Start in de vesting van Loevestein (10 minuten lopen vanaf parkeerplaats). Deelname kost 3 euro voor kinderen, 5 euro voor volwassenen. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: s.linssen@staatsbosbeheer.nl www.staatsbosbeheer.nl

Sint in Brakel
14:00, Brakel, veerpont. Sinterklaas komt aan met de pont. Daarna gaat iedereen in optocht naar Huis Brakel.

West Side Story
14:00, Zaltbommel, De Poorterij. Zie kader bovenaan.

Sint in Zuilichem
15:00, Zuilichem, Den Ham. Het dorpshuis is geopend. Sinterklaas wordt rond 16:00 uur verwacht.

Sint in Gameren
15:00, Gameren/Nieuwaal, Waalbandijk (bulldozer). Aankomst Sinterklaas. Na de intocht gaat het feest verder bij Gambora in Gameren. Kijk op de facebookpagina 'Sint-Gameren-Nieuwaal' voor alle nieuwtjes en informatie.

Sint in Well
15:00-17:00, Well, De Bol. Aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten. Daarna gaat de muziek voorop richting dorpshuis Ons Huis. hier is een feestje met de discopieten.

The Wheelgrinders
17:00, Zaltbommel, Stadsbrouwerij. The Wheelgrinders uit Vancouver Canada is een traditioneel authentiek Rockabilly trio. Naast vele eigen songs hebben ze invloeden van o.a. Eddie Cochran, Scotty Moore, Gene Vincent, Duane Eddy, Charlie Feathers en Carl Perkins. Ze spelen voor het eerst in Europa en geven slechts enkele optredens in Nederland. Voor de authentieke fifties Rockabilly liefhebbers een must om te gaan zien. Toegang gratis.

Sinterklaasavond Est
18:45-22:30, Est, dorpshuis. Heerlijk Sinterklaas-avondje, die start met de jaarlijkse Sinterklaas-film in afwachting van de Goedheiligman. Toegang gratis.

Concert KZM-Belcanto
20:00, Zaltbommel, Sint-Martinuskerk. KZM-Belcanto, gemengd koor o.l.v. Corné Mooibroek. Drie werken voor koor, orkest en solisten: 'Gloria' en 'Magnificat' van Vivaldi en 'Oratorio de Noël' van Saint-Saens. M.m.v. een orkest dat is samengesteld door viooldocent Martin de Winter van de muziekschool met professionals en gevorderde leerlingen, waaronder harpiste Liselotte de Nooijer. Verder: organist Hugo Bakker, sopraan Elma van den Dool, mezzo-sopraan Liselot Schiphorts, alt Janny Lagendijk, tenor Eric Bomer en bariton Bas Kuijlenburg. Entree: 19 euro, jeugd van 12-18 jaar 7,50 euro en jeugd t/m 12 jaar gratis. Kaarten bij Redshop Kerkdriel en Salt Organic Zaltbommel of: www.kzm-belcanto.nl

Filmquiz en film
20:00, Zaltbommel, De Poorterij. Quiz, film en feest ter ere van 40-jarig jubileum Cinemaarten. Premièrefilm The Farewell, een hartverwarmende komedie over een Amerikaans-Chinese familie. Aansluitend borrelen en napraten op de filmische klanken van dj's en hun met louter soundtracks gevulde platenkoffers. Entree: 4,50 euro voor leden, 7 euro voor niet-leden.

zondag 24 november

Meditatieve viering
11:00, Zaltbommel, Sint Martinuskerk. Thema uit de Bergrede: 'Zalig de zachtmoedigen'.

Sint in Velddriel
13:30, Velddriel, Kwekerij Van Koolwijk. Sint en zijn Pieten komen hier aan. Daarna gaat hij onder begeleiding van fanfare La Harpe, met de kinderen en hun ouders naar de Boxhof, waar het altijd gezellige Sinterklaasfeest losbarst. Na afloop is er voor alle kinderen een kaartje, een cadeautje en een snoepzak.

Sint in Heerewaarden
14:00, Heerewaarden, Den Bol. Gaat dit jaar wél alles goed? Aansluitend rondrit in ludiek voertuig. Daarna feest in mfc De Steen.

Sing-in met Ichtus
18:30-20:00, Well, hervormde kerk. Thema: 'Wie is God?'. Met muziek van Gospelgroep Ichtus. Iedereen is van harte welkom.

maandag 25 november

Parkinson Café
19:30, Tiel, wijkcentrum Westroyen. Predikbroedersweg 14. Thema: 'Parkinson en medicatie'. Sprekers: neuroloog mevrouw Hoogendoorn van Ziekenhuis Rivierenland Tiel en parkinsonverpleegkundige mevrouw Peters-Vink.

Creatief bij JOOP
19:30-22:00, Gameren, JOOP. Creatieve avond. Deelname kost 1 euro incl. materiaal, koffie en thee.

dinsdag 26 november

PCOB-middag
14:00, Brakel, De Wilhelminahof. Bijeenkomst PCOB (Protestants Christelijke Ouderenbond). Erwin van Hout uit Ridderkerk geeft presentatie over zijn leven. Hij liep een hoge dwarslaesie op toen hij 19 jaar oud was. Erwin kan niet meer lopen, maar, zo vertelt hij: 'Ik word nu gedragen door de Herder'. Toegang gratis en ook niet-leden zijn welkom.

Klussen en kletsen
19:00, Gameren, JOOP. Klus- en kletsavond voor mannen. Ook boeken ruilen.

Vergadering Nooitgedacht
20:00, Kerkwijk, dorpshuis. Jaarlijkse algemene ledenvergadering van IJsclub Nooitgedacht Bruchem.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Zie kader bovenaan.

woensdag 27 november

Film: 'Hoe duur was de Suiker'
14:00-16:00, Kerkdriel, De Leyenstein. 'Hoe duur was de Suiker' vertelt het verhaal van twee jonge vrouwen in het 18e eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Gebaseerd op de succesvolle roman van Cynthia Mc Leod. Entree: 3 euro incl. kop koffie/thee.

Sint en film in Hedel
14:00-16:30, Hedel, Gelre's End. Georganiseerd door Jeugdwerk De Molshoop. Film 'Smallfoot' én bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Entree: 2,50 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden. Voor alle kinderen is er een leuk cadeautje. Meer informatie: www.demolshoophedel.nl

Repair Café
14:00-16:30, Zaltbommel, Pand 9. Kapotte spullen laten repareren of herstellen, Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers.

Open huis pedicure opleider
19:00-20:30, Zaltbommel, Pediroda (Ambacht 2). Pediroda leidt op tot het officieel erkende branchediploma Basis Pedicure en het officieel erkende branchediploma Medisch Pedicure. Ook opleiding tot Oncologisch Voetzorg Verlener en groot aanbod verdiepingscursussen, masterclasses, studiedagen en workshops. Op deze avond zijn docenten aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom om even binnen te lopen. www.pediroda.nl

Gratis lezing bij Sirius
19:30, Kerkwijk, Praktijk Sirius. Praktijk Sirius organiseert een gratis lezing over fysische vasculaire therapie. Rob van der Ven (Bemer Nederland) komt uitleg geven. Er zijn maximaal 25 plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via: www.reikipraktijksirius.nl/contact/

Praten met je puber
19:30, Zaltbommel, Cambium De Waard. Theatervoorstelling voor ouders van pubers. Hoe ga je in gesprek met je puberende zoon of dochter? Bijvoorbeeld over niet roken en niet drinken tot je 18e. Experimenteren hoort erbij als je jong bent, maar onder druk van vrienden gaan pubers soms verder dan ze zouden willen of goed voor hen is. Hoe help je jouw kind bij het aangeven van zijn of haar grenzen? Toegang gratis. Aanmelden: preventie@iriszorg.nl

Informatie Rouwgroep
19:30-21:30, Zaltbommel, De Grote Aak. Thema: 'De Kracht van Samen'. Informatieavond over Rouwgroep Bommelerwaard. Voor wie een dierbare heeft verloren en zich nu vaak afvraagt 'Hoe nu verder?'. Meer informatie bij Agnes Brugman: 06-34036655, Lia Koopman: 06-12328364 of via: rouwgroepbommelerwaard@gmail.com

Lezing over Slot Rossum
20:00, Rossum, dorpshuis De Parel.

Meer op: www.hetkontakt.nl