• Twee assists van Michel Kooijman (rechts) waren zaterdag niet voldoende voor een resultaat.
• Twee assists van Michel Kooijman (rechts) waren zaterdag niet voldoende voor een resultaat. Foto: Gijs van Tuyl

'Aan die flauwekul doe ik niet mee'

gameren • De eerste periode bracht GVV'63 bepaald niet het succes waar voorafgaand aan het seizoen op gespeculeerd werd. Ook het inhaalduel tegen NOAD'32 bracht daar zaterdag geen verandering in.

De ploeg van trainer Denny van Geffen ging namelijk in eigen huis met 2-3 ten onder. Onterecht, vond de trainer zelf: "NOAD'32 mag in zijn handjes knijpen. Ze hebben vandaag heel veel geluk gehad en veel te veel gekregen. Ik vond ons in de eerste helft niet goed, maar NOAD ook niet. In de rust zet ik wat om en in de tweede helft is er maar één ploeg bovenliggend; GVV'63." Via goals van Richan Kreling en Jeffrey van der Meijden wist de thuisploeg de 0-1 achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. "Vanaf dat moment was het wachten op de 3-1 en 4-1", zag Van Geffen, maar die verwachting kwam niet uit. NOAD'32 kwam op 2-2 en een keepersfout leidde de 2-3 in.

Door de nederlaag in het inhaalduel blijft het flink versterkte GVV'63 steken op een teleurstellende elfde plaats. Daar plaatst Van Geffen wel een kanttekening bij: "'Er komen zes spelers bij', 'ze moeten meedoen om het kampioenschap'; ik vind het allemaal zo makkelijk scoren. En het klopt dat ik heb gezegd dat we moeten meedoen om het kampioenschap, maar ik had van tevoren bijvoorbeeld niet verwacht dat ik zaterdag negen mensen zou missen. En vorige week zeven. Dat heb je niet in de hand. Aan het eind van de wedstrijd staat er iets op het scorebord wat niet terecht is. Dat mensen daarop voortborduren vind ik prima, maar aan die flauwekul doe ik niet mee."

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen het één plaats hoger geklasseerde SV Capelle op het programma, al wil Van Geffen benadrukken dat die ploeg niet in hetzelfde rijtje genoemd mag worden als zijn GVV'63: "Vind je het heel erg als ik zeg dat ik Capelle geen concurrent vind? Ik snap dat de media het fijn vinden om GVV'63 naar beneden te duwen en dat iedereen het grappig vindt om ons uit te lachen, maar ik vind het flauw worden. Als wij nu in de onderste regionen worden weggezet met een ploeg als Capelle - met alle respect voor Capelle - dan vind ik dat niet terecht."

Van Geffen vervolgt: "We horen hoger te staan dan we nu staan. Als je ziet hoe wij voetballen tegen GDC, Zwaluwe en ONI, dan vind ik dat we bij de vijf beste ploegen van 3D horen. Je moet de wedstrijd zien, het spelbeeld, de spelopvatting en van daaruit een oordeel vellen. Niet op zaterdagavond op Regio-Voetbal kijken en zeggen; 'GVV'63 heeft zeven punten uit acht wedstrijden, goh wat doen ze het slecht'. Dat vind ik makkelijk scoren, daar hou ik niet van. Wij zijn één van de weinige ploegen die continu druk houdt op de tegenstander. En ik ben er heilig van overtuigd dat het aanvallend voetbal wint van verdedigen", waarna hij veelbelovend besluit: "Wij pakken dit seizoen een prijs. Honderd procent zeker."