• Naast konijnen zijn er ook hoenders en sierduiven.
• Naast konijnen zijn er ook hoenders en sierduiven. Foto: nl.123rf.com

'Knagend Vooruit' in Nederhemert

nederhemert • Kleindierenvereniging 'Knagend Vooruit' houdt op vrijdag 22 en zaterdag 23 november voor de 59ste keer haar Clubshow.

In dorpshuis De Gaarde zijn dan bijna vierhonderd inzendingen te zien. Het gaat om mooie hoenders, dwerghoenders en konijnen. Voor de derde keer zijn ook sierduiven te bewonderen. Publiek en fokkers zijn vrijdag vanaf 19:00 uur welkom om de gekeurde dieren te bewonderen. Om 20:00 uur is de prijsuitreiking. In de foyer van het dorpshuis is het een gezellig samenzijn, waar men onder het genot van een drankje in gesprek kan met de fokkers. Ook kunnen bezoekers meedingen naar de prachtige prijzen die de vereniging altijd in de verloting heeft zitten. De overbekende en rijkelijk gevulde vleesschotels, taarten, koude schotels en andere prijzen worden via het Rad van Avontuur verloot. Op de zaterdagmiddag is de Superronde met meer dan zestig prachtige prijzen.

Kleuters

De vereniging begint donderdag al met het opbouwen van de kooien in de tentoonstellingsruimte. Op vrijdagochtend worden de dieren gekeurd door een jury, daar is geen publiek bij. De kleuters van de basisschool zijn deze week bezig met het thema 'Boerderij', zij komen naar de show als er geen andere bezoekers zijn.

Ook de bewoners van 't Slot komen op een moment dat de tentoonstelling voor andere niet geopend is. Zij krijgen een aparte rondleiding.

Op vrijdag is de show geopend vanaf 19:00 uur, zaterdag zijn bezoekers welkom tussen 13:00 en 17:00 uur. De toegang op beide dagen is gratis.