• Achilles Veen bleek zaterdag een maatje te groot.
• Achilles Veen bleek zaterdag een maatje te groot. Foto: Gerald van Zanten

Roda Boys verliest bekerduel eervol

aalst • Het was geen schande dat Roda Boys zaterdag werd uitgeschakeld door het twee klassen hoger acterende Achilles Veen.

Ook de 1-3 van de tweedeklasser uit Aalst tegen de hoofdklasser in de strijd om de districtsbeker was allesbehalve een uitzonderlijke uitslag.

Roda Boys wist op het eigen sportpark de Maaskant zelfs nog behoorlijk lang stand te houden, maar op slag van rust wisten de bezoekers toch de score te openen. In de tweede helft kwam de overwinning van Achilles Veen niet meer in gevaar, al tekende Nils Loef een kwartier voor tijd wel nog de aansluitingstreffer aan.

Hij verzilverde een strafschop door hard door het midden raak te schieten. Verder dan die 1-3 kwam de thuisploeg daarentegen niet.

Roda Boys kan zich na de bekeruitschakeling gaan richten op de competitie. Daarin neemt Roda Boys, dat op de negende plaats in de tweede klasse F staat, het zaterdag in eigen huis op tegen EBOH, dat momenteel de vierde plaats in 2F bezet.

De ploeg van trainer Frank Brands aast op een driepunter. De laatste overwinning in competitieverband is immers alweer zes wedstrijden geleden.

Achilles Veen verkeert eveneens niet in de beste vorm van het seizoen. Beide twee voorgaande competitieduels gingen verloren, waardoor de ploeg van trainer John Karelse zich terugvindt op de negende plaats in de hoofdklasse A.

Zaterdag gaat de formatie uit Veen op bezoek bij SC Feyenoord. Die ploeg heeft twee punten meer dan de groen-witten en bezet daarmee de vijfde plaats.