• De cover van het boek.
• De cover van het boek. Foto: aangeleverd

Geiten en elfjes in boek 'GeitenGein'

zaltbommel • Ineke Oosthoek uit Zaltbommel presenteert volgende week het boek 'GeitenGein'.

"Met alle commotie over de agrarische sector, is het de hoogste tijd voor wat leuk nieuws", zegt Ineke. "Mijn boek is heel positief. Ik hoop er veel (glim)lachjes mee te veroorzaken."

Ineke, die in Zaltbommel onder meer bekend is van Tekenpraktijk De Oosthoek, besloot in de zomer van 2018 foto's met 'elfjes' te combineren; gedichtjes van elf woorden, die het beeld versterken. Ze begon met bloemen en planten en ging later dieren fotograferen. Koeien en kalfjes, daarna kleine dieren en foto's van een safari in Afrika. Daarna wilde ze met varkens aan de slag, liefst met biggen. Maar door de dreigende varkenspest uit België, mocht ze geen varkensbedrijven bezoeken.

Een geitenboer gaf haar wél toestemming. "Die beesten zijn nóg grappiger dan ik me had voorgesteld", vertelt ze. "Ze hebben veel gezichtsuitdrukkingen, die ook nog eens lijken op menselijke. Dat maakt ze extra grappig en herkenbaar." De foto's zijn niet gefotoshopt, slechts hier en daar een beetje bijgesneden. Het gaat Ineke niet om perfecte plaatjes. "Ik breng de geiten in beeld zoals ze in de stal te zien zijn. Soms in actie, dan weer alsof ze voor mijn camera poseren". Er is een Facebook pagina GeitenGein, waar al wat voorproefjes te zien zijn en berichten over de voortgang van idee naar boek. Het boek, met harde kaft, telt 84 pagina's, op de rechter de foto, op de tegenoverliggende het elfje. Het boek kost 19,50 euro exclusief verzendkosten. Bestellen kan via e-mailadres: GeitenGein@t-mobilethuis.nl

ISBN9 789493 172135