• De uiterwaarden van de Lek bieden veel uitdaging voor veldrijders.
• De uiterwaarden van de Lek bieden veel uitdaging voor veldrijders. Foto: aangeleverd

Fausto van Tuyl wint veldwedstrijd

tienhoven • De wintercompetitie van rennersclub Jan van Arckel speelde zich zaterdag af in Tienhoven. Fausto van Tuyl uit Nieuwaal won de B-klasse (recreanten), Lisa van Heel uit Zaltbommel werd tweede in de D-klasse meisjes.

Noordoostenwind en een lage temperatuur brachten camping De Koekoek zaterdag in een winterse sfeer. Gelukkig geen regen, dus eigenlijk prima weer om weer eens lekker los te gaan in de wintercompetitie. Zo dachten de 375 deelnemers er ook over.

De aan de Lek gelegen camping is een prima locatie om een gevarieerd parcours uit te zetten met vooral uitgestrekte snelle sporen langs de konijnenholen door het grasland, passages langs het strand, een klim tegen de dijk met een glibberige afdaling en een carrousel waar het krioelt van de renners. Renners draaien tussen de linten een aantal cirkels rechtsom en komen linksom draaiend weer naar buiten. Heel knap hoe dit is opgezet en een waar spektakelstuk voor publiek en renners.

B-klasse Recreanten

Het was een lust voor het oog om het langgerekte peloton bij de B-klasse recreanten tot 45 jaar (in totaal 108 deelnemers) over het uitgestrekte terrein van de camping te zien waaieren. De leiders in het klassement houden elkaar goed in de gaten, zo ontstond er al snel een kopgroep met Daan van Vuuren, Senna Middelkoop, Fausto van Tuyl en Adriaan Brandwijk. Van Tuyl (Nieuwaal) was deze keer Senna Middelkoop te snel af. Hij voert nu het klassement aan.

D-klasse Jeugd 13/14 jaar

In de hoogste jeugdcategorie werd Lisa van Heel uit Zaltbommel tweede, ze moest alleen Elena Poppelaars uit Sleeuwijk voor zich dulden.