Inspiratieavond Team Maasdriel

kerkdriel • Team Maasdriel organiseert op woensdag 20 november een inspiratieavond, die in het teken zal staan van Hoop & Verbinding. Vanaf 19:30 uur staan de koffie en thee klaar in De Leyenstein in Kerkdriel.
Tijdens deze avond vertellen een aantal gasten over het onderzoek en de besteding van de sponsorgelden door het KWF. Daarnaast zet Team Maasdriel zich in voor de nieuw te bouwen hospice 'De Samaritaan' in de Bommelerwaard en de 'Samenloop voor Hoop', die in 2020 in Ammerzoden wordt gehouden. Deze avond zal muzikaal worden omlijst door Smartlappenkoor 'Gère Weg' uit Kerkdriel. Na het officiële gedeelte, rond 21:30 uur, is er de mogelijkheid tot napraten onder het genot van een drankje. Iedereen die over de genoemde onderwerpen meer wil weten, is welkom.

q teammaasdriel.nl


Collecte diabetes

kerkdriel/alem • De collecte voor het Diabetesfonds heeft in Kerkdriel en Alem 2.043,11 euro opgebracht. Dit bedrag komt ten goede voor onderzoek naar een betere behandeling en genezing van diabetes.


Mars voor het Leven

nederhemert • Van 11 tot 16 november is de Week van het Leven. Op zaterdag 16 november wordt ter afsluiting de Mars voor het Leven gehouden. Deze vindt plaats vanuit de Jaarbeurs te Utrecht. Het is een stille mars met als doel stil te staan bij de ruim 30.000 abortussen die jaarlijks in Nederland plaats vinden. Dat zijn meer dan 100 kinderen per dag die het levenslicht nooit mogen zien. Er wordt aandacht gevraagd voor moeder én kind in deze, vaak moeilijke, situaties. Iedereen die aandacht wil vragen voor deze problematiek wordt opgeroepen mee te lopen. Vanaf 11:00 uur verzamelen de deelnemers zich, om 12:00 uur begint de mars. Plaatselijke werkgroepen regelen gezamenlijk reizen per bus voor wie niet op eigen gelegenheid wil of kan gaan. Uit de Bommelerwaard, Nederhemert rijdt er ook een bus. Verder ook vanuit Wijk en Aalburg en Werkendam. Informatie of gemakkelijk aanmelden:

q schreeuwomleven.nl/vervoer