• De woningen komen op de plek van de oude basisschool en ín het voormalige dorpshuis.
• De woningen komen op de plek van de oude basisschool en ín het voormalige dorpshuis. Foto: Architectenbureau Visser en Bouwman

Aan de slag in oude dorpshuis

heerewaarden • De toekomstige bewoners van het oude dorpshuis van Heerewaarden krijgen deze maand de sleutel al. Ze gaan hun vier huizen zelf verder afbouwen. Op de plek van de oude basisschool komen zestien nieuwe eengezinswoningen. Daarvan zijn er drie bedoeld voor senioren; zij krijgen een slaapkamer op de begane grond. Volgens wethouder Peter de Vries wordt een deel van de nieuwe woningen goedkoper van 200.000 euro. Hij hoopt dat nog voor de zomer van 2020 gestart kan worden met de bouw. De locaties zijn vrijgekomen door de bouw van het multifunctionele centrum De Steen.


Nog drie jaar 'Meer muziek in de klas'

maasdriel • Het project 'Meer Muziek in de Klas' krijgt nog drie jaar steun van de gemeente Maasdriel. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten tijdens de behandeling van de begroting. Het project loopt aan het eind van het huidige schooljaar af en is een groot succes. Met 10.000 euro per jaar, kan 'Muziek in de Klas' weer door.