• Peter de Vries overhandigt de sleutel op het Voorste Veld.
• Peter de Vries overhandigt de sleutel op het Voorste Veld. Foto: Gemeente Maasdriel

Nieuwe huurwoningen in Maasdriel

velddrie/kerkdriel • Wethouder Peter de Vries overhandigde donderdag de sleutel van de laatste nieuwbouwwoning van Het Voorste Veld (fase 1) in Velddriel. Een dag eerder was de symbolische sleuteloverdracht aan de Empelenhof in Kerkdriel.

Mevrouw Vermeulen is de laatste nieuwe bewoner in Het Voorste Veld. Daarmee is de eerste fase voltooid. Eerder werden namelijk al 27 andere woningen opgeleverd van het plan dat in totaal 120 nieuwbouwwoningen omvat. Deze woningen worden in de komende 10 jaar gebouwd. In de eerste fase zijn voornamelijk woningen voor starters en sociale huurwoningen voor Woningstichting Maasdriel gebouwd. Ook zijn er enkele huurwoningen voor de vrije sector opgeleverd.

Wethouder De Vries is blij dat de eerste woningen zo snel zijn gerealiseerd: "Het plan is destijds zonder enig bezwaar in uitvoering gegaan. En het merendeel van de nieuwe bewoners is afkomstig uit Velddriel of heeft daar eerder gewoond. Dat onderstreept de behoefte die er bij de inwoners van onze gemeente is voor dit type woningen. Het Voorste Veld is een aanwinst voor de kern Velddriel."

Woensdag overhandigde De Vries een sleutel aan de familie Groenewegen uit Rossum. Zij betrekken als eerste één van de acht vrije sector huurwoningen van het woningbouwplan Empelenhof in Kerkdriel. Met de oplevering van deze huurwoningen in het middenhuur segment is het project afgerond. Er zijn nog drie woningen beschikbaar. De huizen hebben zonnepanelen en goede isolatie, waardoor ze energielabel A hebben.