KORT NIEUWS

Velddriel aan het aardgasnet

velddriel • Tot zijn genoegen kon burgemeester Van Gils tijdens de raadsvergadering van de gemeente Maasdriel bekend maken dat de kom van het kerkdorp Velddriel rond de jaarwisseling 1969-1970 op het aardgasnet zou worden aangesloten.


'Olympia' zestig jaar

zaltbommel • In november 1969 bestond de Bommelse sportvereniging 'Olympia' zestig jaar. De zeer actieve vereniging had in de loop der jaren een vooraanstaande plaats in het gemeenschapsleven verworven. Het jubileum werd dan ook door zowel leden als supporters vol enthousiasme gevierd. Hoogtepunt van de festiviteiten was de opvoering van de speciaal voor Bommel door Bosschenaar Niek de Rooy geschreven revue 'Cha-Cha-Cha-Olympia'. Ongeveer zeventig leden van 'Olympia' speelden er in mee. Na afloop was er bal waarbij de muziek werd verzorgd door de succesvolle plaatselijke band 'The Sound Mixers'.


Kerkwijks dorpshuis geopend

kerkwijk • Onder grote belangstelling verrichtte burgemeester V. van Veeren de officiële opening van het Kerkwijkse dorpshuis. De behoefte aan een dergelijk gebouw in de schaduw van de eeuwenoude kerk was ontstaan omdat de enige vergaderlokaliteit, de zaal van Café Kees van Rijnsbergen, aan zijn bestemming was onttrokken. De burgemeester verwachtte dat het modern ingerichte gebouw tot meerdere activiteiten zou prikkelen.


Verlichting bij en op de Waalbrug

zaltbommel • In 1933 werd de brug over de Waal bij Zaltbommel in gebruik genomen. 33 jaar later, in november 1969, werd begonnen met de aanleg van verlichting. Eerst werden er zestig lichtmasten op de toegangswegen geplaatst. Daarna zou de brug zelf van de nodige apparatuur worden voorzien.


Herten in Gameren

gameren • De eerste bewoners namen hun intrek in de hertenkamp in het centrum van Gameren. De donker gevlekte bok, die de zaak verkende, kreeg gezelschap van een hinde van vier maanden oud. In de loop van de maand november zouden twee herten het gezelschap completeren.


Grote brand in Bruchem

bruchem • In Bruchem brandde een grote boerderij met schuur van de heer L. Rutgers tot de grond toe af. De brandweerkorpsen van Kerkwijk, Gameren en Nederhemert zetten tevergeefs veel manschappen en materieel in. Mede ten gevolge van de felle wind waren zowel de boerderij als de schuur, beide voorzien van een rieten dak, een gretige vlammenprooi.


ADVERTENTIES

Wij hebben zalen beschikbaar van 15 tot 150 personen voor recepties, vergaderingen, partijen enz. Hotel Gottschalk 21, Zaltbommel, Tel. 04180-3181.


Te koop: 1 ha bietenblad. Te bevr. Maasdijk 106, Rossum.