Mediawijsheid voor ouderen

zaltbommel • Tijdens de Week van de Mediawijsheid (11-15 november) worden er in het hele land activiteiten georganiseerd waarbij senioren op digitaal gebied vragen kunnen stellen. Daar is volgens betrokken organisaties veel behoefte aan. Ook leslocaties van SeniorWeb openen hun deuren. In Zaltbommel zijn 55-plussers van harte welkom in Leercentrum De Wielewaal, J. van Oldenbarneveldtstraat 1, op maandag t/m vrijdag van 10:00-12:00 uur. Voor meer informatie: 0418-570611 of ic.wielewaal@gmail.com.


75 jaar bevrijding West Betuwe

west betuwe • Na een oproep van wethouder Rutger van Stappershoef van West Betuwe, een maand geleden, blijken steeds meer verenigingen en instellingen actief een bijdrage te willen leveren aan de herdenking van 75 jaar bevrijding in het voorjaar 2020. Zo worden er diverse bevrijdingsconcerten gegeven en plant de Dorpstafel Neerijnen een nazaat van de Anne Frankboom bij het Stroomhuis.
Op woensdag 20 november om 19:00 uur organiseert de gemeente in het gemeentehuis in Geldermalsen een contactavond. Doel van de avond is kennismaking tussen initiatiefnemers. De wethouder en betrokken ambtenaren gaan aangeven wat organisatoren van de gemeente mogen verwachten. Daarbij gaat het niet alleen om praktische ondersteuning, maar ook om een bescheiden financiële bijdrage. Alle aangemelde activiteiten komen op een kalender die de gemeente huis aan huis gaat verspreiden, samen met de herdenkingen die ieder jaar in verschillende kernen plaatsvinden. Meer informatie bij Marjan van Ooijen: 0345-728613 of marjan.van.ooijen@westbetuwe.nl.


Vijfduizend appelflappen

hedel • De Stichting Senioren Hedel heeft tijdens de jaarlijkse actie meer dan vijfduizend appelflappen verkocht. Het bestuur wil alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Ook een dankwoord aan alle bedrijven die spontaan meegedaan hebben aan deze actie. De opbrengst wordt gebruikt om allerlei activiteiten te organiseren voor de senioren uit Hedel.