Dwaas

Een miljoen bezoekers? Dat Leisure Center in Zaltbommel? Stel dat dat waar is. Terzijde, toen ik het las, meende ik dat het om een schrijffout ging. Navraag leerde dat het is gezegd. Per jaar. Een stadje van amper twaalfduizend inwoners verwerkt jaarlijks een miljoen bezoekers. Waar laat je die? Hoe moet dat met stikstof en hoe krijg je die mensen ter plaatse en redelijks bijtijds weer weg? Als de A2 een paar weekeinden in de war is, staan de files bij het Brakelse veer tot bijna buiten het dorp. En de rest van de regio is dan ook verstikt. En hoe moet het met de drie grote gebakken luchtmolens? Staan die straks wel op de juiste plaats?

Kort en goed, we graven met dat Braderie Centrum ons eigen graf als we dit niet bijdehand aanpakken. Als het over zulke aantallen gaat, moet ik lachen als ik de Koxkampseweg zie. Dan moet ik lachen als ik die rijen auto's zie trekken over de Hogeweg waar dan ondertussen een zwembad en twee scholen staan. Met vrij liggend fietspad. Tuurlijk, dat helpt. Als je een serieus mijnenveld tussen rijbanen en fietspad legt wellicht.
En dan komt er ook nog een tweede verkeersburg. Die heb je misschien pas nodig als je jaarlijks een miljoen bezoekers op Zaltbommel los laat.
Dwaas verhaal toch?

Johan Cahuzak


Poorterij in zwaar weer?

Niets is minder waar. De CMN-groep heeft het pand dan wel verlaten, maar alles draait gewoon door. Piet Leyten houdt de boel open, met de zelfde theaterarrangementen, het biljartcafé en de brasserie. En met dezelfde mensen!
Er verandert niets in de exploitatie dus, maar het is niet gemakkelijk.

Het zou helpen als we met z'n allen wat meer naar De Poorterij toe zouden gaan. Ga eens een keer lekker lunchen of dineren. Kijk in het pas verschenen theater-programma-overzicht dat ook bij u in de brievenbus ligt. Het zou helpen!
En … Gemeente Zaltbommel help mee!

Paul Burgers, Zaltbommel