Afbeelding
Foto:

Mogelijk tiny houses in Beersteeg-West

zaltbommel • De plannen voor het gebied Beersteeg-West worden waarschijnlijk gewijzigd. De gemeente wil verder met de ontwikkeling van kleine huizen in het gebied in plaats van atelierwoningen voor kunstenaars.

Tijdens een meedenkavond gaven omwonenden aan dat ze verwachten dat werkende kunstenaars bij de atelierwoningen geluidsoverlast veroorzaken voor de buurt en voor het hospice, dat ernaast gepland is. Ook uit gesprekken met de kunstenaars zelf bleek dat het lastig is om een goede vorm voor de atelierwoningen te vinden. Deze huizen worden al snel te duur voor de doelgroep.

Inwoners binnen de gemeente dienden vervolgens een verzoek in voor kleine huizen. Dat past bij de wens van de gemeente om een goede mix van woningen te kunnen bieden, waarbij ook vernieuwende vormen zoals tiny houses een kans krijgen. De tiny houses zouden kunnen komen tussen de volkstuinen en het geplande hospice. Daar weer naast staan de huizen die al eerder gebouwd zijn aan de Beersteeg.

Om te onderzoeken hoeveel kleine huizen er kunnen komen en hoe die eruit gaan zien, is 30.000 euro extra nodig. Als de raad dat geld beschikbaar stelt, werkt de gemeente het idee verder uit. Over het voorstel en het geld beslist de gemeenteraad naar verwachting in december. Wanneer de spa de grond in kan, is volgens wethouder Gijs van Leeuwen moeilijk te zeggen. "Ik hoop in 2021."

Betrokkenen die op de hoogte willen blijven van het project kunnen zicht aanmelden voor een mailing. Zij ontvangen een mail als er nieuws is. Aanmelden kan via beersteegwest@zaltbommel.nl onder vermelding van 'Aanmelding mailing Beersteeg-West', onder vermelding van naam en contactgegevens.


Janneke Boogaard