Afbeelding
Foto:

Plan voor locatie Vos Nederhemert

nederhemert • De projectontwikkelaar die het voormalige terrein van transportbedrijf Gebr. Vos aan de Kapelstraat heeft gekocht, kan een plan gaan uitwerken om er 108 woningen te bouwen.

De gemeenteraad van Zaltbommel gaf donderdag haar fiat aan een overeenkomst met de ontwikkelaar. In eerste instantie blijven de bedrijfsgebouwen nog in gebruik. Daarachter kunnen in 2021 of 2022 de eerste woningen gebouwd worden. Deze aanpak is nodig om het plan financieel haalbaar te maken. Uiterlijk in maart 2028 moeten alle bedrijfspanden zijn gesloopt, benadrukte de gemeenteraad.

Uiteindelijk is het plan dat er 108 woningen bij zullen komen aan de oostrand van Nederhemert. Een deel daarvan zijn koopwoningen onder de 215.000 euro en appartementen onder de 200.000 euro, zo heeft de gemeente bedongen bij de ontwikkelaar.

De gemeenteraad vroeg aandacht voor de manier waarop auto's de nieuwe wijk straks in en uit kunnen. Er staat nu één toegangsweg gepland. Er is twijfel of dat voldoende is.

Transportbedrijf Vos is al tien jaar geleden verhuisd. Woonstichting De Kernen kocht de grond voor woningbouw, maar het gebruik van bestrijdingsmiddelen op het land ernaast was een probleem. Dat werd opgelost toen de huidige ontwikkelaar in 2017 het voormalige Vos-terrein plús aangrenzende agrarische percelen aankocht.