• Docent Annick Verleye en een leerling oefenen.
• Docent Annick Verleye en een leerling oefenen. Foto: aangeleverd

Maartensconcert in de Gasthuiskapel

zaltbommel • Het jaarlijkse Maartensconcert op vrijdag 1 november in de Gasthuiskapel is de start van de Sint Maartensweek.

Het concert heeft voor ieder wel iets te bieden. Dit jaar heeft het concert een Iers tintje. De muziekgroep Fiddle 'n drum brengt enkele Ierse songs ten gehore.

Natuurlijk laten enkele leerlingen van de muziekschool Zaltbommel ook van zich horen. Zij organiseren immers het concert. Muziekdocent Annick Verleye heeft haar leerlingen op de dwarsfluit diverse Sint-Maartensliedjes aangeleerd. De bezoekers zullen versteld staan hoe mooi en zelfs tweestemmig dat gespeeld wordt.

Net als vorig jaar is ook koorschool Senta present. Dit geweldige koor uit de Bommelerwaard onder leiding van Sylvia van der Vinne, dat al meerdere prijzen heeft gewonnen, zal het publiek laten genieten van hun prachtige zangkwaliteiten.

Traditioneel wordt het concert afgesloten met een optreden van het koperkwintet Fohkes. Zij spelen onder andere delen uit Carmensuite en de Arlesienne-suite van Georges Bizet. En natuurlijk spelen ze de Sint-Maartensfanfare, die speciaal werd gecomponeerd ter ere van de onthulling op 10 november vorig jaar van het beeld Van Sint-Maarten. Dat beeld is ontworpen door de Zaltbommelse kunstenares Maria van Gerwen. Het verbeeldt Sint Maarten, die zijn mantel deelt onder een poort. Het bronzen beeld staat bij de entree van de stad aan de kant van de Bossche Poort, vlakbij de ingang van de begraafplaats.

Het concert is in de Gasthuiskapel en is vrij toegankelijk. Aanvang 20.00 uur