• Mooie rode appels zijn nog te vinden achterin de boomgaard.
• Mooie rode appels zijn nog te vinden achterin de boomgaard. Foto: aangeleverd

Extra plukdagen 't Straatje

zaltbommel • Zelfplukboomgaard 't Straatje is nog niet leeg. Daarom zijn twee extra plukdagen georganiseerd.

De oogst in de boomgaard van Wouter van Teeffelen is dit jaar overvloedig, al zijn de meeste vruchten door de weersomstandigheden niet zo mooi gekleurd. "Prima appels maar gewoon niet zo mooi rood. De vruchtkleuring verloopt dit jaar moeizaam. Appels hebben veel zon en koude nachten nodig om gemakkelijk te kleuren en dat hebben we in de afgelopen weken helemaal niet gehad", legt Van Teeffelen uit.

"Dus zijn er veel meer appels met wat te weinig rode kleur. Daar kun je als teler in een volle appelmarkt na aftrek van de kosten voor het plukken, transport en afzet niet veel aan verdienen."

Vandaar dat Van Teeffelen een andere bestemming zoekt voor de laatste appels. In een eerder vol jaar is de boomgaard voor een zacht prijsje leeg geplukt door een club die het restant tot sap liet persen om na verkoop zo hun verenigingskas te spekken. De extra plukdagen zijn op vrijdag 1 november van 13:30 tot 17:00 uur en op zaterdag 2 november van 10:00 tot 16:30 uur. Tot 50 kilo betaalt men 30 cent per kilo, maar wel minimaal 5 euro. Bij meer dan 50 kilo kost het 20 cent per kilo en bij meer dan 100 kilo 15 cent per kilo.

Aanmelden kan via 06-38419771 of wte@fruitadvies.nl.