'Geen vuile bagger naar Neswaarden'

aalst • De verondieping van De Neswaarden bij Aalst kan gewoon doorgaan, ondanks de misstanden bij het storten van grond die het tv-programma Zembla aan het licht bracht.

Dat schrijft het Zaltbommelse college aan de gemeenteraad. De informatienota is een reactie op de uitzending van Zembla, waaruit bleek dat er op grote schaal gesjoemeld is met vervuilde grond bij het ondieper maken van met name zandwinplassen. PvdA/GroenLinks stelde er vragen over, de partij vindt dat na dit nieuws de activiteiten in Aalst uitgesteld moeten worden tot zeker is dat het toezicht is verbeterd.

Volgens B&W is dat niet nodig, omdat er genoeg zekerheden zijn ingebouwd in het plan dat de gemeente samen met Staatsbosbeheer heeft opgesteld voor De Neswaarden. Zo is er een second opinion in de maak en is er een klankbordgroep betrokken bij de verondieping. "Leden van de klankbordgroep kunnen zelf gaan kijken als er een schip met bagger aanmeert", zegt wethouder Willem Posthouwer.

Over andere plekken in de gemeente waar de afgelopen jaren bagger is gestort, waar PvdA/GroenLinks uitgebreid naar vraagt, moet nog informatie komen van de Omgevingsdienst.


Janneke Boogaard