• Alem - Maliskamp.
• Alem - Maliskamp. Foto: Gerald van Zanten

Strafschoppenfestijn bij Alem-Maliskamp

alem • Alem en Maliskamp maakten er zondag een duel van de strafschoppen van. Vier stuks werden er uitgedeeld, waarvan er drie werden verzilverd. Alleen Kevin Broekmeulen miste voor Alem. "Eigenlijk hadden het vijf strafschoppen moeten zijn", begon Alem-trainer Ben Hoek zijn relaas. "Kort na het begin werd Mats Steenbekkers door de keeper 'gepakt' en had naast een strafschop ook rood moeten krijgen. Dan had het misschien ook nog allemaal anders uitgepakt." Strafschop één was voor de bezoekers. Daardoor ging de rust in met een 0-1 stand. Na de thee zorgde Bart van Lent met een 'gewoon' doelpunt voor de gelijkmaker. Vervolgens benutte Maliskamp haar tweede strafschop waardoor er 1-2 op het bord kwam te staan. In de laatste minuut dacht Kevin Broekmeulen daarin verandering te kunnen brengen maar de anders zo trefzekere puntspeler zag zijn elfmetertrap gestopt. Alem leek met lege handen te staan maar in de extra tijd knalde Jens Steenbekkers vanaf de stip de gelijkmaker tegen het nylon: 2-2.