Afbeelding
Foto:

Lintjesregen bij brandweer Maasdriel

hedel • Burgemeester Henny van Kooten heeft zaterdagavond maar liefst twaalf brandweermannen koninklijk onderscheiden.

De brandweermannen zijn vrijwilligers bij de posten Hedel en Kerkdriel. Ze staan allen al vele jaren dag en nacht klaar voor de gemeenschap om hulp te bieden aan mensen in en dieren in nood. Ze gaan soms letterlijk door het vuur voor de veiligheid van hun medemens. De uitreiking vond plaats in dorpshuis Gelre's End tijdens een bijzondere brandweeravond voor de leden van de brandweerposten Maasdriel en Hedel. Alle vrijwilligers werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hierna volgen de namen van de gedecoreerden met daarachter tussen haakjes het aantal dienstjaren. Eén naam wordt niet genoemd. Deze persoon wil vanwege zijn werk niet met naam en toenaam in de krant.

Henri Wijgerse (28 jaar), Wil-Jan Kappert (25 jaar), John van Heel (28 jaar), Sjaak van der Kammen (28 jaar), Michel Pompen (27 jaar), Ad Floor (28 jaar), Albert Juinen (28 jaar), John van Lokven (28 jaar), Rinie Hoffmans (28 jaar), Hans Nettenbreijers (28 jaar). Eerder op zaterdag heeft ook Harrie Schouten een lintje gekregen voor zijn 27-jarig dienstverband.

Vanaf 1 januari 2020 krijgen brandweerlieden niet meer automatisch een Koninklijke Onderscheiding als ze zich minstens 20 jaar hebben ingezet voor de samenleving.