• De controle vond plaats op diverse locaties.
• De controle vond plaats op diverse locaties. Foto: Bart Meesters

Bijna tachtig bekeuringen bij controle

maasdriel • In Maasdriel zijn bij een integrale veiligheidscontrole 76 bekeuringen opgemaakt bij de controle van ongeveer vierhonderd voertuigen. Ook zijn zeven auto's in beslag genomen.

De bekeuringen werden uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen waaronder alcohol en drugs, verlopen APK, niet opvolgen van een stopteken, bellen achter het stuur, de technische staat van het voertuig en het niet dragen van een gordel.

Eén persoon is overgebracht naar het politiebureau in Tiel omdat hij nog DNA moest afstaan. Werkzaak Rivierenland en de sociale recherche doen verder onderzoek naar een aantal personen in verband met mogelijke (uitkeringsfraude).

Belastingdienst

De belastingdienst heeft een openstaande belastingschuld van ruim 50.000 euro geïnd. Ook was er een naheffing vanwege het rijden met een vrachtwagenkenteken in plaats van een personenkenteken voor een bedrag van 10.000 euro. Ook zijn zeven auto's in beslag genomen.

De controles werden uitgevoerd door de gemeente Maasdriel samen met politie, sociale recherche Regio Rivierenland, Werkzaak Rivierenland en Belastingdienst. Het doel van dit soort grootscheepse acties is het 'vergroten van de veiligheid en het verhogen van de leefbaarheid binnen Maasdriel'. Bij de controle werd ook ingezet op het signaleren van misstanden en het voorkomen van ondermijnend gedrag. Burgemeester Hennie van Kooten is tevreden over het verloop van de controle: "De samenwerking en het gezamenlijk handhavend optreden geven blijk van een georganiseerde overheid."