• Riddertoernooi op Slot Loevestein in 2018.
• Riddertoernooi op Slot Loevestein in 2018. archieffoto: Lya Cattel

Herfstvakantie op slot en in kasteel

poederoijen/ammerzoden • Slot Loevestein in Poederoijen en Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden pakken weer flink uit met extra activiteiten in de herfstvakantie.

Zo staat in het weekend van 19 en 20 oktober op Slot Loevestein het 'Riddertoernooi' weer op het programma. De Graaf van Holland heeft het slot eindelijk in handen en daarom roept hij een riddertoernooi uit. Van heinde en ver reizen stoere ridders naar het toernooiveld. Dit trekt Middeleeuwse ambachtslieden aan en zo ontstaat een groot kampement rond het Slot.

In de herfstvakantie (tot en met 27 oktober) is Slot Loevestein elke dag geopend en is er van alles te doen. Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangenen en soldaten in de hoofdrol. Samen brengen ze de explosieve geschiedenis van het Slot tot leven.

Ammersoyen

In Kasteel Ammersoyen kunnen bezoekers het middeleeuwse kasteel ontdekken met de Speuren & Spelen tocht, een actieve tocht voor het hele gezin. Opdrachten doen o het kasteelterrein en de code kraken om de schatkist te kunnen openen. Vervolgens op pad in het kasteel. Op woensdag 16 en 23 oktober zijn er speciale rondleidingen voor kinderen en hun (groot)ouders. En op zondag 27 oktober is er de extra lange kasteelrondleiding (2 uur), die ook naar ruimtes gaat die normaal niet toegankelijk zijn. Deze rondleiding begint om 14:00 uur en reserveren is hiervoor noodzakelijk.

Kijk op de websites van Loevestein en Ammersoyen voor meer informatie.