Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Honderd euro voor mantelzorgers

maasdriel • Mantelzorgontvangers in de gemeente Maasdriel kunnen vanaf deze week tot eind november weer een 'mantelzorgcompliment' aanvragen voor hun mantelzorger. Het compliment bestaat uit een bedrag van 100 euro, dat de mantelzorgontvanger zelf kan besteden aan een cadeautje voor de mantelzorger. "Sommige mensen kopen er meerdere bosjes bloemen van voor meerdere mantelzorgers", aldus wethouder Anita Sørensen. "Anderen gaan er gezellig van uit eten met hun mantelzorger." Tot nu toe kon het compliment aangevraagd worden over het jaar voorafgaand aan de periode van aanvragen. Dit jaar kunnen mantelzorgers een aanvraag indienen voor een compliment aan de mantelzorger in 2018 én in 2019.


Nieuw klompenpad

brakel/poederoijen • Het derde Klompenpad in de gemeente Zaltbommel wordt op vrijdag 25 oktober feestelijk geopend. Het 'Jordenpad' is 16 kilometer lang en gaat over rivierdijken en komgronden in het buitengebied van Poederoijen en Brakel. Het pad is vernoemd naar de 'Jordensteeg', die vanaf de middeleeuwen vanuit Brakel naar Poederoijen leidde. In de twintigste eeuw is dit tracé deel gaan uitmaken van de Burg. Posweg. De naam Jorden staat vermoedelijk voor 'aarde' of 'grond'. Het pad sluit aan op het Vurensche Polderpad in Vuren en het pas geopende Engelenburgerpad in Herwijnen. In de gemeente Zaltbommel liggen verder het Nywelepad bij Gameren en het Hamarithapad in Nederhemert.


Eerste communie en vormsel

bommelerwaard • Ouders van kinderen uit groep 4 kunnen hun kind nog aanmelden voor de start van het eerste-communieproject en ouders van kinderen uit groep 8 voor het H. Vormsel. Er zijn informatieavonden in Kerkdriel (Hertog Arnoldstr. 57b) op 29 oktober, in Velddriel op donderdag 31 oktober op de pastorie en in Zaltbommel op vrijdag 1 november op de Oliestraat 26, steeds om 20:00 uur. Vragen kunnen gemaild worden naar familiepastoraat@gmail.com. Aanmelden kan uitsluitend via www.katholiekbommelerwaard.nl.