Afbeelding
Foto:

Vier elektrische dienstfietsen voor ambtenaren

bommelerwaard • De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel schaffen in totaal vier elektrische fietsen aan, die gebruikt kunnen worden door medewerkers van de gemeentehuizen.

"We werken meer en steeds intensiever samen met de gemeente Zaltbommel", licht de Maasdrielse wethouder Erik van Hoften toe. "Dat heeft veel voordelen: de kwaliteit van de dienstverlening gaat omhoog, de kosten gaan omlaag en we zijn als gemeente minder kwetsbaar. Er is echter ook een nadeel aan de samenwerking: meer verkeer tussen beide gemeenten." De twee gemeenten hebben de afgelopen jaren verschillende ambtelijke afdelingen samengevoegd om efficiënter te kunnen werken. Het is de bedoeling dat dat er in de toekomst meer gaan worden.

De ambtenaren van die samenwerkende afdelingen pendelen regelmatig op en neer tussen de gemeentehuizen in Kerkdriel en Zaltbommel. Om te stimuleren dat ze vaker de auto laten staan, zijn nu per gemeentehuis twee elektrische fietsen beschikbaar.

In Zaltbommel maakt het college ook al gebruik van een elektrische auto voor dienstreisjes. Het gaat om een proef die vorig jaar is gestart. In Maasdriel beschikt de buitendienst over twee elektrische auto's.

Maasdriel gaat nog een elektrische auto aanschaffen voor de BOA's. Zij gaan die gebruiken als ze op pad gaan voor de controle op huisvesting van arbeidsmigranten in het hele gebied.

Britta Alink