donderdag 10 oktober

Koffie bij JOOP
10:00-11:30, Gameren, JOOP. Voor alle inwoners van het dorp. Koffie en thee kosten 1 euro, iets lekkers erbij ook 1 euro.

Bingo in Wijkhuis
14:00, Zaltbommel, Wijkhuis De Spellewaard. Prachtig prijzenpakket met planten, levensmiddelen en veel meer. Deelname kost 5 euro incl. kopje koffie. Aanmelden: 06-23070638 of info@wijkhuisdespellewaard.nl Vol = vol.

'The Danish Girl'
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Film uit 2015 'The Danish Girl' over de eerste transgender ter wereld. Gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver David Ebershoff over Lili Elbe, geboren als Einar WEgener (1882-1931). Zij was een Deense kunstschilderes en een van de eerste transseksuelen in de wereld die een geslachtsaanpassende operatie onderging. Het verhaal speelt zich af in de vroege jaren '20 in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Entree: 4 euro.
www.stroomhuisneerijnen.nl

Jochem Nooyen
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Breinjongleur en acteur Jochem Nooyen verwondert je met miraculeuze begoochelingen in de illusieshow Privacy. Hij leest gedachten en achterhaalt schijnbaar moeiteloos wat je dacht te kunnen verbergen.

vrijdag 11 oktober

Start achtdelige kunstcursus
10:00, Zaltbommel. De Bommelse kunsthistoricus Roland Gieles begint een nieuwe achtdelige cursus over Art Nouveau en Art Deco. Meer informatie over de cursus, data, prijs en inschrijven zijn te vinden op:
www.rolandgieles.nl/programma

Tweedehands kleding
10:00-16:00, Aalst, hervormd centrum 't Kruispunt. Keurige kleding, gestreken en gesorteerd. Voor elk wat wils in alle soorten en maten. Koffiedrinken met een heerlijk stuk gebak en eigengemaakte erwtensoep (ook om mee te nemen naar huis).

Verkoop 'Mooiezooi'
10:00-16:00, Well, Slijkwellsestraat 8. Schuurverkoping van onderhoudsfonds kerk Well/Ammerzoden. O.a. brocante, boeken, huishoudelijke benodigdheden, speelgoed, kleine meubels, kleding, lampen en nog veel meer. De opbrengst is voor het onderhoud van de kerkgebouwen.

Lezing stamboomonderzoek
13:00-15:00, Tiel, regionaal archief. Workshop stamboomonderzoek met als thema 'de moederreeks'. Kosten 5,00 euro p.p. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.
www.regionaalarchiefrivierenland.nl

Gastoptreden OBK Brakel
20:00, Uitwijk, De Hoogt. OBK Brakel is te gast bij Fanfare Juliana in Uitwijk (gemeente Altena). De 100-jarige fanfare uit Brakel staat onder leiding van Herman van Veen. Op het programma o.a. Indiana Jones Selection, Moment for Morricone en filmmuziek uit The Mission met als soliste op flugel Gera van Dalen.
www.obkbrakel.nl

Folkband Taaftere
20:00-22:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Eerste concert van de nieuwe reeks 'RegioGOED' met artiesten rechtstreeks uit de regio. Taaftere is een viermans folkformatie, die zelfgeschreven nummers brengt, meerstemmig zingt en fraaie instrumentale arrangementen toevoegt. Vrolijke en aanstekelijke liedjes in het Brabants en Nederlands. De vier leden van Taaftere hebben ruime achtergrond in de muziek en veel podiumervaring. Entree: 15 euro incl. glas wijn of fris. Reserveren gewenst.
www.stroomhuisneerijnen.nl

Filmavond Nieuwe Ouders
20:00, Zaltbommel, Integraal Gezondheidscentrum Bommelerwaard. Film over het gezinsgeluk in Nederland anno 2019. Documentairemaakster Renate Tromp is de speciale gast. Voor ouders, grootouders, huisartsen, kraamverzorgenden, verpleegkundigen, coaches, jeugdgezondheidsmedewerkers, docenten en iedereen die met ouders en jonge kinderen werkt. Nieuwe Ouders Bommelerwaard is een samenwerkingsproject van Verloskundig Centrum Bommelerwaard, het consultatiebureau van STMR en Coaching & Training by Daphne. Toegang gratis, aanmelden verplicht: info@verloskundigcentrumbommelerwaard.nl vol=vol

zaterdag 12 oktober

Spullen rommelmarkt HHG
9:30-11:30, Zuilichem, HHG Uilkerweg 21b. Inleveren van spullen voor de jaarlijkse rommelmarkt in mei. Ook verkoop van spullen. Meer informatie bij Bertine Bijl: 06-10599143.

Riddertijd op Ammersoyen
11:00-17:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Ridders met hun jonkvrouwen laten de riddertijd herleven en er is van alles te doen voor jong en oud. Middeleeuwse muziek, kalligraferen, luisteren naar verhalen, spelletjes en nog veel meer.

Lunch in Wijkhuis
11:30-13:30, Zaltbommel, Wijkhuis De Spellewaard. Maandelijkse lunch, dit keer: uitsmijters met ham, kaas of au naturel. Voor maar 1,50 euro.

Open dag Rouwcentrum
12:00-17:00, Kerkdriel, Termonde. Julianastraat 2b. Open dag n.a.v. verbouwing en uitbreiding met tweede familiekamer.

Tonpratersavond
19:30, Alem, vv Alem. Op sportpark 'De Oude Maas' staat de jaarlijkse tonpratersavond op het programma. De eerste buut start om 20:11 uur. Voorverkoop start op 9 september, kaartjes kosten 10 euro en zijn beschikbaar bij Bloemsierkunst Jolene, Sportpark 'De Oude Maas', Coöp den Boer en Adri Leerintveld.

zondag 13 oktober

Riddertijd op Ammersoyen
11:00-17:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Ridders met hun jonkvrouwen laten de riddertijd herleven en er is van alles te doen voor jong en oud. Middeleeuwse muziek, kalligraferen, luisteren naar verhalen, spelletjes en nog veel meer.

Bommels Jazz Combo
15:30, Zaltbommel, De Verdraagzaamheid. Swingende middag met jazz standards, bossa's, ballads en nog veel meer. Met zang van Annet Verkuil en een gastoptreden van Friso Terwisga op gitaar. Toegang gratis.

Zangdienst in Well
18:30, Well, Wellse kerk. Thema: 'God draagt ons'. Hannie Veldhuijzen en Gerard Tamson leiden het uur. Op het orgel: Quinten Huisman. Na afloop koffie, thee én wat lekkers.

maandag 14 oktober

Bijbels Hebreeuws
15:00-17:00, Heerewaarden. Eerste bijeenkomst van de cursus Bijbels Hebreeuws voor beginners door drs. W.L. de Koeijer. Inlichtingen: 0487-573357.

Lezing grote grazers
19:30-21:30, Zaltbommel, De Grote Aak. Tanja de Bode van Free Nature vertelt over grote grazers als rode geuzen en konikpaarden die natuurbeheer uitvoeren in natuurgebieden als het Munnikenland. Georganiseerd door Natuurwacht Bommelerwaard, toegang gratis.

dinsdag 15 oktober

Seniorenmiddag
14:00, Hedel, De Munt. Maaltijdservice 'Lekker Eten met Gemak' geeft een presentatie over hun diensten. En nemen maaltijden mee om te proeven. Iedereen is van harte welkom.

Open eettafel Spellewaard
17:00-20:00, Zaltbommel, De Spellewaard. Maandelijkse open eettafel met dit keer heerlijk geurige, kleurige rodekool met een gehaktballetje, vooraf een soepje en na afloop een feestelijke toet. Deelname kost 7 euro.

Lezing Studiekring
20:00, Haaften, De Burcht van Haeften. Drs. K. Tammes geeft presentatie over de meest spraakmakende burgemeester van Nederland, Ridder van Rappard, eerder burgemeester van Gorinchem. entree: 5 euro (leden gratis).
www.studiekringhaaften.nl

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Diego Maradonna'. Regisseur Asif kapadia ('Senna' en 'Amy') gebruikt zijn beproefde smakelijke recept waarin hij gebruikmakend van archiefmateriaal een meeslepend verhaal vertelt over talent en de tol van roem, die ook niet-voetbalfans zal aanspreken.

woensdag 16 oktober

Workshop handletteren
13:30-16:00, Tiel, Regionaal Archief. Handletteren, het tekenen van letters, is helemaal hot. Tijdens deze workshop gaat het over de basistechnieken van verschillende lettertypen om mee te experimenteren met letters. Kosten: 15 euro per persoon inclusief werkboekje en fineliner. Aanmelden: www.regionaalarchiefrivierenland.nl/workshop-handletteren

Repair Café
14:00-16:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes en computers.

Stoere Struintocht
14:00-16:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Samen met je kinderen struinen buiten de paden in het ruige Munnikenland rond Slot Loevestein. De gidsen van Staatsbosbeheer laten kinderen beleven hoe leuk het is langs de rivier. Speuren naar sporen, stenen en schelpen. Kleine bloemetjes en beestjes bekijken door een loep of de grote grazers bespieden. Aanmelden is niet nodig, betalen kan aan de kassa van Slot Loevestein (10 min. lopen vanaf parkeerplaats).

Lezing in De Grote Aak
19:30-21:30, Zaltbommel, De Grote Aak. Levensmiddelentechnoloog Janne van Rangelrooij over 'Levensmiddelentechnologie en sensoriek'. Sensoriek is alles wat je waarneemt met je zintuigen. Je eet niet alleen met je mond, maar ook met je andere zintuigen. Hoe werkt dat precies?

donderdag 17 oktober

Luisterkring Klassiek
10:00-11:30, Zaltbommel, Bibliotheek. Liefhebbers van klassieke muziek luisteren met elkaar naar muziek en praten er over door. Deelname is gratis.

Alzheimer Café
19:00-21:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Thema: 'Vormen van Dementie'. Over de verschijnselen, het verloop, de levensverwachting, behandeling en begeleiding. Gastspreker is prof. dr. Rob van Marum, klinisch geriater in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

vrijdag 18 oktober

Kienen bij KBO
13:30-15:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Het wereldberoemde duo Toos en Toon is er weer helemaal klaar voor. Voor alle 50-plussers. Deelname kost 4 euro (extra kaart: 1 euro).

Sing-in
19:30, Waardenburg, oude school. In de oude school naast de Hervormde Kerk vindt een sing-in plaats. Er is gekozen voor liederen met het thema 'Stil' en de begeleiding wordt verzorgd door een gelegenheidsband.

Strafrecht? Levensecht!
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Gerlof Meijer geeft op heldere manier inzicht in dilemma's waar strafrechters mee te maken hebben. Hoe hak je een knoop door in ernstige strafzaken? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang?

zaterdag 19 oktober

Tweedehands markt Paardensportartikelen
10:00-15:00, Ammerzoden, Gelderse Boys. Tweedehands markt voor Paardensportartikelen en -kleding. doe mee door zelf een kraampje te huren of kom gezellig langs.

Expositie Dick Haakman
11:00-17:00, Poederoijen, Brasserie De Buurman. Expositie 'Ode aan de vreugde van het leven' met werk van Dick Haakman (1934-2018). Tijdens de expositie vertellen diverse sprekers over de technieken die Haakman gebruikte en over zijn leven. Er is muzikale omlijsting. Coby Baas overhandigt een door haar gemaakt portret van Dick Haakman aan zijn vrouw, de gewaardeerd concertpianiste Mascha van Peijpe.

Meezing middag
13:30, Ammerzoden, De Weesboom. Gezellige middag met Nederlandstalige liedjes. Georganiseerd door De Disselzangers, m.m.v. De Vischwijven uit Woudrichem en het Ak Koordje uit Elshout. De teksten van de liedjes staan geprojecteerd op een groot scherm.

De Andersons met Emmy Verhey
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Hier Dooft Niets'. Hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert over opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen en verhalen voor levenslust, liefdeslust en troost. Speciale gast: Emmy Verhey.

Meer op: www.hetkontakt.nl