• De struintochten zijn geschikt voor jong en oud.
• De struintochten zijn geschikt voor jong en oud. Foto: Marjolein den Hartog

Kleurrijke struintocht rond Loevestein

poederoijen • Staatsbosbeheer organiseert in de herfstvakantie vier struintochten voor de hele familie.

Samen met de gids ontdekken de deelnemers hoe de wilde natuur in het Munnikenland rondom Slot Loevestein in rap tempo verandert nu de winter in zicht komt. Kinderen kunnen de natuur ervaren aan de hand van opdrachten en spelletjes in de natuur, onder begeleiding van de gids. Het Munnikenland wordt omsloten door de Waal en de Afgedamde Maas. Staatbosbeheer laat in dit gebied grote grazers zoals konikpaarden en rode geuzen het hele jaar door vrij rondlopen. De dieren helpen om het landschap open te houden en dragen bij aan de natuurlijke rijkdom van het gebied. De kuddes zijn van Free Nature.

De struitochten vinden plaats op woensdag 16, vrijdag 18, woensdag 23 en vrijdag 25 oktober. De start is steeds om 14:00 uur vanaf de kassa van Slot Loevestein. Het is ongeveer tien minuten lopen van de parkeerplaats naar de startlocatie.

De tochten zijn geschikt voor de hele familie en duren ongeveer twee uur. Het advies is om kleding aan te trekken die vies mag worden en ook laarzen aan te doen. Ook een verrekijker of loepje kan handig zijn. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren. Het terrein is niet geschikt voor kinderwagens.

Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen, betalen kan aan de kassa van Loevestein. Aanmelden is niet nodig.

Kijk voor meer informatie op:

q www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein