• Margaretha doet haar werk met liefde.
• Margaretha doet haar werk met liefde. Foto: aangeleverd

Nieuwe uitvaartondernemer van start

zaltbommel • Op jonge leeftijd werd Margaretha Hagelen al aangetrokken door de rouwadvertenties in het Reformatorisch Dagblad. Ze kon toen nog niet weten dat ze later juist in de uitvaartbranche haar werk zou vinden.

Onlangs is Margaretha in Zaltbommel gestart met begrafenisonderneming Mar-Lily. Helemaal nieuw in het vak is Margaretha niet. "Vijf jaar geleden ben ik, na het zien van een televisieprogramma waarin de uitvaartzorg centraal stond, gestart met de opleiding 'Piëteitsvolle verzorging bij overledenen'. Via deze opleiding heb ik bij Monuta heel veel ervaring en kennis mogen vergaren." Na een reorganisatie bleef Margaretha op uitzendbasis voor Monuta werken, maar ze kreeg steeds vaker de vraag waarom ze niet zelf de opleiding tot uitvaartverzorger zou gaan volgen. "Al die tijd heb ik mijn werk met veel passie gedaan en na de zoveelste opmerking dat het echt iets voor mij zou zijn, begon het toch wel te kriebelen."

Margaretha startte dan ook in oktober 2018 bij GaandeweG in Twello met de opleiding uitvaartverzorgster. "Hier heb ik nog meer inhoudelijke kennis èn nog meer liefde, warmte, voor het vak opgedaan." Inmiddels heeft ze haar diploma op zak en is ze haar eigen begrafenisonderneming gestart: Mar-Lily. "Fijn is dat ik een aantal jaren ervaring heb opgedaan in zowel het verzorgen van de overledene als de uitvoering van de plechtigheid."

Margaretha draagt haar vak een zeer warm hart toe. "Bij mij draait alles om respect en liefdevolle behulpzaamheid. Niet voor niets heb ik als slogan 'Laat bij uw verdriet mijn zorg uw troost zijn'. Nabestaanden geven aan de warmte en genegenheid die ik uitstraal te waarderen. Dat geeft mij weer moed en kracht om door te gaan om mensen bij te staan in een periode waarin er veel bij nabestaanden op hun pad komt, er veel geregeld moet worden en mensen soms moeilijke besluiten moeten nemen." Overigens verzorgt Mar-Lily, vanwege de geloofsovertuiging van Margaretha, alleen begrafenissen.

Meer informatie: 06-44418410 of

begrafenisondernemingmarlily@outlook.com

q begrafenisondernemingmarlily.com