Nivo Sparta lijdt 'ingecalculeerde' nederlaag

zaltbommel • Nivo Sparta heeft zaterdag kennis kunnen maken met een topploeg in de eerste klasse. Voormalig hoofdklasser Kloetinge was met maar liefst 0-5 te sterk voor de Zaltbommelaren. Pas in de 44e minuut kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong via een afstandsschot in de kruising, vanaf dertig meter. Een cruciaal moment in de wedstrijd, vond Nivo Sparta-trainer Theo de Boon: "Het was een wereldgoal, maar ook gelijk het kantelpunt in de wedstrijd. Tot dat moment hadden we de zaakjes namelijk best goed op orde. Ook in de tien minuten na rust ging het nog wel oké." Op het uur moest centrale verdediger Kevin Nikolov worden gewisseld en nog geen vijf minuten daarna was de 0-2 een feit. Vanaf dat moment was het een gelopen koers, zag De Boon: "Deze nederlaag was ingecalculeerd, maar ik vind de uitslag wel een beetje te hoog. Alles wat we zouden meepakken, was mooi meegenomen geweest. Volgende week wacht Nivo Sparta in eigen huis wederom een lastige klant met het sterk geachte Sliedrecht.