Podarwic in eerste klasse

aalst • De seniorenteams van Podarwic speelden dit weekend hun eerste volleybalwedstrijden in de eerste klasse. Voor de heren pakten dat beter uit dan voor de dames.

Beide teams zijn afgelopen seizoen gepromoveerd. Het herenteam van Podarwic reisde zaterdag naar WIK in Groot-Ammers voor de eerste officiële wedstrijd in de eerste klasse. De eerste set begon Podarwic voorzichtig en het duurde even om te wennen aan het hogere tempo en de sterkere blokkering. De set werd 25-22 verloren. In de tweede set begonnen de mannen vanaf het begin meer druk uit te oefenen. Dankzij twee uitstekende servicebeurten door Jesse van Wendel en Rick Kramer werd het cruciale gat geslagen en de eerste setwinst was binnen met 25-19. De derde set kwam WIK terug; 25-21. In de vierde set ging Podarwic terug naar de opstelling en mindset van de tweede set. Er werd geconcentreerd gespeeld en stabiel gepast door Arre Grandia als libero. Dankzij vlugge ballen van Erik Verweij wisten de heren regelmatig te scoren op elke positie en trok Podarwic met 25-21 aan het langste eind. De vijfde beslissende set werd met 15-12 beslist in het voordeel van Podarwic.

Ook de dames moesten wennen, zij speelden tegen Nuvoc Dames 2 in Veldhoven. Ze kwamen wel steeds beter in de wedstrijd. In de tweede set kwam Podarwic nog niet langs het blok. De derde set nam Podarwic een voorsprong en won veel rally's. Nuvoc verhoogde de servicedruk, de voorsprong verdween en helaas won de tegenstander alsnog de set. In de laatste set ontstonden spannende rally's, maar het was niet genoeg. Het werd dus 4-0 voor Veldhoven.