Ruim 26.000 euro voor missionarissen

kerkdriel • De actie van de stichting 'Maasdriel steunt haar missionarissen' heeft dit jaar 26.291 euro opgebracht. Speciale vermelding verdient de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel; team en leerlingen verzamelden 3.302,30 euro.

Verder kwam het bedrag tot stand dankzij de inzet van vrijwilligers en de gulle giften inwoners en van donateurs, bedrijven en stichtingen (zoals bijvoorbeeld Kringloopwinkel De Spullewaard en de Vincentiusvereniging). De actie werd al voor de dertigste keer gehouden net voor de Drielse kermis. Ook dit jaar is voor de projecten weer een aanvraag ingediend bij de Wilde Ganzen en die is gehonoreerd, wat betekent dat de opbrengst van de actie wordt vermeerderd met vijftig procent.

De Drielse missionarissen zijn Will van Mer, Maria Poulissen en Leo van Beurden. Will van Mer vroeg dit jaar een bijdrage voor de inrichting van een nieuwe kliniek in Bafoussam in Kameroen. De kliniek is eind van dit jaar klaar, en Will zal daar gaan werken totdat het in Baba, waar ze sinds 2012 werkte, weer veilig is voor haar.

Maria Poulisse, werkzaam in Colombia, en haar collega's willen in 2019 een bus aanschaffen en inrichten die kan dienen als rijdend revalidatiecentrum. Zo kunnen ze meer gehandicapte mensen bereiken.

Leo van Beurden wil met de opbrengst van dit jaar graag een kleuter- en basisschool in Cibunut-Kuningan, Indonesië renoveren. Het framework van het gebouw is aangevreten door de termieten en hij wil het graag vervangen door een nieuwe constructie van beton en aluminium.

Steun voor hun werk blijft noodzakelijk. Het gehele jaar kunnen giften worden overgemaakt op NL43 RBRB 0683546813.


q www.missionarisssenmaasdriel.nl