Succes voor Aalster shetlandpony

kaatsheuvel/aalst • Kalayka vd Rietschoof werd zaterdag erekampioen bij de merries tijdens de premiekeuring van het Nederlands Shetland Stamboek voor de regio Land van Heusden en Altena en de Langstraat. Op deze keuring kunnen de pony's een premie krijgen, waardoor de eigenaren een beeld krijgen van de kwaliteit van hun pony's. Hierdoor kan men voor de toekomst meer inzicht krijgen voor bijvoorbeeld een juiste hengstenkeuze.
De driejarige Kalayka vd Rietschoof is eigendom van Mirjam Rochat uit Giessen. Naast het algemeen kampioenschap van de grote maat werd de merrie ook algemeen dagkampioen van de overige maten. Dit was nog niet het einde van het succes want aan het einde van de dag behaalde zij ook de titel erekampioen, wat uitzonderlijk is voor een driejarige merrie. Hierdoor mag Rochat met haar naar de nationale kampioenschap in oktober te Heteren.
Mirjam Rochat, die vanaf 2001 serieus met de shetlandponyfokkerij bezig is, vond de zwarte merrie als jaarling in een kudde bij fokkers Gebr. Van Driel uit Aalst.