Lezing over nut van actueel testament

ammerzoden • Financieel adviseur Chris Emans geeft 9 oktober een heldere lezing in Ammerzoden over het (levens)testament.

Er bestaan veel misverstanden over de verdeling van een nalatenschap wanneer één van de partners overlijdt. Het merendeel van de vijftigplussers denkt dat de afwikkeling van een erfenis in Nederland prima bij wet geregeld is. Maar niets is minder waar. Door diverse wetswijzigingen in de afgelopen decennia, is het vaak onduidelijk hoe het erfrecht nu eigenlijk wettelijk is geregeld.

Het opstellen van een testament of levenstestament kan mensen veel familieleed én geld besparen. Zo weten mensen vooraf al precies waar ze aan toe zijn wanneer een dierbare wegvalt of handelingsonbekwaam wordt. Bij verhalen over testamenten, erfenissen en nalatenschappen wordt onterecht vaak gedacht dat het iets is voor vermogende mensen. De ervaring leert dat binnen de huidige generatie vijftigplussers misschien niet iedereen een kapitaal in geld op de bank heeft opgebouwd, maar wel een eigen huis heeft dat (bijna) hypotheekvrij is. Ook dat is vermogen waarover eventueel erfbelasting verschuldigd is.

Chris Emans geeft een lezing over de noodzaak van een actueel testament en levenstestament, op woensdag 9 oktober om 13:30 en om 19:00 uur in De Weesboom, Voorstraat 17 te Ammerzoden. Belangstellenden kunnen deze lezing kosteloos bijwonen als ze bellen naar 073-6112356 of zich inschrijven op:


q www.lezingwonenenwelzijn.nl