Windmolen en oliebol op Ponymarkt

brakel • De Windcentrale inventariseert tijdens de Ponymarkt de belangstelling voor een 'dorpsmolen'. En de hervormde gemeente staat weer klaar met lekkernijen en dit jaar ook bloembollen.

Langs de A2 komen drie windmolens. Eén is speciaal voor inwoners van de Bommelerwaard. Bezoekers van de Ponymarkt kunnen meedoen aan een prijsvraag voor een naam. De origineelste inzending wint een aandeel in de windmolen, ter waarde van 200 euro. Die aandelen zijn overigens tot 31 oktober in beperkte mate beschikbaar voor 180 euro. Iedereen die tijdens de markt een naam indient, krijgt gratis een mini-windmolen op zonne-energie.

De gezamenlijke windmolen is eigendom van de Windentrale. Medewerkers van de Windcentrale zijn zaterdag aanwezig om informatie te geven. Online inschrijven voor een 'winddeel' of een naam indienen kan op www.windcentrale.nl/bommelerwaard. In november wordt de nieuwe naam van de windmolen bekend gemaakt.

Hervormd Brakel

De activiteitencommissie van Hervormd Brakel zorgt op de Ponymarkt als vanouds voor de inwendige mens met oliebollen en appelflappen. Ook is er een kraam met vers fruit en een cadeaukraam. Daar kunnen bezoekers eveneens enveloppen trekken, ze hebben altijd prijs. Nieuw dit jaar is de verkoop van bloembollen zoals tulpen, hyacinten en blauwe druifjes voor een fleurig voorjaar.

Vrijdag op de weekmarkt bakt de activiteiten ook al oliebollen en appelflappen. Vrijdagmiddag vanaf 13:30 uur en zaterdag staat de schuur naast de pastorie weer open met leuke woonspullen, speelgoed, baby- en kinderkleding en nog veel meer.