Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Reanimatiecursus

hedel • EHBO Ammerzoden-Well geeft op woensdag 2 oktober een reanimatie- en AED-cursus. De avond is van 19:30-22:00 uur bij Preventief in Hedel ((Veldweg 6F). Deelname kost 12,50 euro. Aanmelden kan via een mail naar info@ehboammerzoden-well.nl.


Leger des Heils zoekt collectanten

zaltbommel • Het Leger des Heils is er voor iedereen, ook voor mensen zonder helper. Elk jaar vindt er een collecte plaats en dit jaar is deze gepland in de laatste week van november, om precies te zijn 25 t/m 30 november. Afgelopen jaar liepen er ongeveer twintig collectanten in de gemeente Zaltbommel, dit jaar is het doel om minimaal de dertig te halen. Wie bereid is een uurtje van zijn of haar tijd hieraan te besteden kan bellen naar Rian Klooster: 06-13500990.


West Betuwe financieel op koers

west betuwe • In vervolg op de eerste Bestuursrapportage 2019 geeft de tweede uitgave een nog beter beeld hoe de gemeente West Betuwe er financieel en met het realiseren van de vele ambitieuze doelstellingen voor staat. De tweede rapportage is vorige week verschenen. Wel bestaat er spanning tussen hoge ambities enerzijds en de beschikbare capaciteit van een nog lerende organisatie die nog niet op volle sterkte is anderzijds, zo meldt de gemeente in een persbericht. Samengevat lopen inkomsten en uitgaven ten opzichte van de begroting keurig in de pas.
Eerder heeft het college van burgemeester en wethouders de aanwezigheid van een gezonde reservepositie genuanceerd met zorgen over de financiële borging van de dagelijkse bedrijfsvoering. Die zorgen zijn op dit moment zeker nog niet weggenomen. Nieuw beleid, risico's op met name het gebied van de zorg en onzekerheid omtrent de uitkomst van nog verder uit te werken nieuwe beheerplannen maken dat ook West Betuwe behoedzaam moet blijven opereren. Wethouder Govert van Bezooijen merkt daarbij ter geruststelling op, "dat van provinciaal toezicht - zoals dat helaas voor sommige andere Gelderse gemeenten dreigt - gelukkig nog lang geen sprake is. We zijn financieel gezond en doen er alles aan om dat zo te houden."


Mannen gezocht voor concertreis

altena • Het Christelijk Mannenkoor Altena hoopt op 14 en 15 december een concertreis te maken naar het Duitse Altena. De contacten zijn gelegd tijdens 'Altena bruist', het concert dat begin dit jaar in Hank werd gegeven ter gelegenheid van de start van de nieuwe gemeente Altena. Het mannenkoor zat zaterdagmiddag 14 december meewerken aan een concert en op zondagmorgen een zangdienst verzorgen in de Lutherkirche in Altena (Dld). Voor mannen die graag zingen en het leuk vinden om deze reis mee te maken biedt het koor de gelegenheid om als gast-lid mee te gaan. Zij kunnen tot december de repetities, op woensdagavond om 20:00 uur in de Hoogt in Uitwijk, bijwonen. De kosten voor de gastleden bedragen 185 euro inclusief repetities, bladmuziek en een volledig verzorgde reis met de bus naar Altena. Ook de partner kan dan mee, die betaalt 140 euro voor de reis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of informeren tijdens een repetitie, per mail bij de secretaris van het koor (dejong1953@ziggo.nl) of telefonisch: 06-10221541.