• Woensdag gaven Esmée Smit en Adrie Bragt het startsein voor IMC Basis.
• Woensdag gaven Esmée Smit en Adrie Bragt het startsein voor IMC Basis. Foto: Valerie van Oord

Elke week gastdocent op De Walsprong

zaltbommel • Basisschool De Walsprong in Zaltbommel start na de herfstvakantie met het IMC Basis-programma. Leerlingen van groep 7 en 8 krijgen twee jaar lang, elke week, onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten. Zo ontdekken ze diverse vakgebieden en beroepen.

"Dit is een waardevol nieuw initiatief binnen onze school dat mede mogelijk gemaakt wordt door de gemeente Zaltbommel en het Jeugdeducatiefonds", vertelt een trotse Joep de Boer, directeur van De Walsprong.

Adrie Bragt, wethouder van onderwijs van de gemeente Zaltbommel, vult aan: "IMC Basis bereidt leerlingen voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan, wanneer zij aan het werk gaan. Het programma verankert daarnaast de school sterker in de buurt doordat enthousiaste professionals uit de directe omgeving betrokken worden bij het onderwijs."

De Boer: "Vakexperts en gastdocenten, veelal vrijwilligers, laten de kinderen experimenteren met hun voorkeuren en talenten. Toekomstperspectief, zelfvertrouwen en verbondenheid worden hierdoor bij de kinderen bijzonder versterkt. Er worden verschillende vakgebieden belicht, zoals wetenschap, recht, geneeskunde en beeldende kunst. We starten met journalistiek."

De Walsprong wordt gesteund door het Jeugdeducatiefonds. Arie Schilling, coördinator van dit fonds, legt uit: "In Nederland steunen wij bijna honderd scholen, waarvan De Walsprong de eerste school in Zaltbommel is. Het Jeugdeducatiefonds levert een bijdrage aan een samenleving waarin alle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling kunnen bereiken en waarbij financiële belemmeringen zoveel mogelijk worden weggenomen. We vertrouwen daarbij op de expertise van de leerkrachten, zij weten wat nodig is voor het kind op school."

Om de start te vieren werd vorige week woensdag naast de ingang van de school een IMC Basis-muurschild samen met vier andere muurschilden feestelijk onthuld door Adrie Bragt en Esmée Smit, voorzitter van het college van bestuur van Stroomm.


q walsprong.nl