woensdag 18 september

Repair Café Bommelerwaard
14:00, Kerkdriel, de Leyenstein. Elke derde woensdag van de maand staat het Repair Café Bommelerwaard op het programma. Geïnteresseerden kunnen daar hun kapotte spullen laten repareren.

Informatieavond over sportakkoord
19:15, Kerkdriel, De Kreek. De Bommelerwaardse gemeenten nodigen sportaanbieders, scholen, dorpsraden, ondernemers, maatschappelijke partners en andere organisaties uit voor een informatieavond. Op deze avond wordt gepeild of er interesse is in een Bommelerwaards Sport- en beweegakkoord.

donderdag 19 september

Expositie Ad van den Oord
9:00-19:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Expositie van de Drielse kunstschilder Ad van den Oord. Sinds zijn pensioen schildert hij graag op doek. "De vrolijke drinker" van Frans Hals, Ot en Sien, het "Melkmeisje" van Vermeer, maar ook stillevens en prachtige stadsgezichten van 's-Hertogenbosch en Zaltbommel. De tentoonstelling is te zien tot eind september. Toegang gratis.

Workshop stadsgezicht Diorama
09:30, Zaltbommel, MuseumAtelier. In het stadsmuseum worden stadsgezichten bekeken. De workshop is speciaal bestemd voor senioren van zestig jaar of ouder.

Koffie drinken bij JOOP
10:00, Gameren, JOOP. Een ochtend koffie drinken met iets lekkers. De kosten bedragen 1 euro voor de koffie en thee, Het 'lekkers' kost 1 euro.

Informatieavond in de kerk
19:00, Ammerzoden, St. Willibrorduskerk. Deze informatieavond is bedoeld voor mensen die pas naar Ammerzoden verhuisd zijn, maar ook voor mensen die al langer wonen is het interessant. Het is niet verplicht, maar van tevoren opgeven kan via:
ammerzoden@katholiekbommelerwaard.nl

Alzheimer Café Bommelerwaard
19:00, Ammerzoden, De Weesboom. De avond van Alzheimer Café Bommelerwaard heeft ditmaal als thema: 'Als thuis wonen moeilijk wordt/niet meer gaat'. Mirjam Wolf namens Brabant Zorg en Connie van Hoorn namens STMR/ Santé Partners, verzorgen samen met de gespreksleiding deze avond. De toegang is gratis.

Vertoning 'The English Patient'
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Stroomhuis Neerijnen en Bibliotheek Rivierekand vertonen gezamenlijk de film 'The English patient'; de verfilming van een boek van de onlangs bekroonde Canadese schrijver Michael Ondaatje. Beide werken worden toegelicht door Marc Westermann, de filmexpert van Stroomhuis. Meer info is te vinden op de website:
www.stroomhuisneerijnen.nl

vrijdag 20 september

Kienen in Kerkdriel
13:30-15:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Gezellig kienen met het wereldberoemde duo Toos en Toon. Georganiseerd door KBO Maasdriel. Voor alle 50-plussers. Deelname kost 4 euro. Een extra kaart: 1 euro.

Circusshow in 'De Gaarde'
19:00, Nederhemert, De Gaarde. In het dorpshuis verzorgt Borm Alfons een circusshow. 'De grootste Showman van Nederland' maakt er een echt familiefeest van. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar vanaf een uur voor de show of online te reserveren via:
www.topcircus.nl

Avond over Moldavië
19:45, Poederoijen, dorpshuis Podarwic. Stichting Movu-Moldava over hulpprojecten in Moldavië, het armste land van Europa. Het ligt op circa twee dagen rijden van Nederland, tussen Roemenië en Oekraïne. De stichting ondersteunt projecten om de allerarmsten te lenigen. Spreker: Jaap van der Spek, chauffeur van de hulptransporten. Ook zijn twee vrouwen uit Moldavië aanwezig om te vertellen over hun land.

Voorstelling 'Tis hier geen hotel'
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. In de voorstelling 'Tis hier geen hotel' laten cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth op nuchtere en humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren pubers overleeft. De regie is in handen van Jeroen Woe.

zaterdag 21 september

Zwerfvuil opruimen in Rossum
9:30, Rossum, kerk De Nieuwhof. De dorpsraad in Rossum houdt de terugkerende schoonmaakactie ditmaal tijdens de World Cleanup Day. De vrijwilligers verzamelen zich op de parkeerplaats bij de hervormde kerk. Er zijn een zestal routes uitgezet. Aanmelden kan via de website:
www.rossumsdorpsbelang.nl

World Cleanup Day
10:00, Zaltbommel, Waalkade. Het landelijke startschot voor World Cleanup Day vindt plaats in Zaltbommel. Daarna beginnen opruimacties en een rivierexpeditie. Op het 'Solutions Square' aan de Waalkade presenteren diverse bedrijven en organisaties tussen 12:00 en 15:00 hun innovatieve oplossingen voor plasticvervuiling.

Vriendjes- en vriendinnetjesdag MHC Bommelerwaard
10:00, Zaltbommel, sportpark De Watertoren. Op het hockeyveld staat een gratis vriendjes- en vriendinnetjesdag op het programma. De organisatie zorgt voor een hockeystick en voor iets lekkers na de training. Aansluitend kan er twee keer mee worden getraind op vrijdagmiddag. Aanmelden kan via Sjors sportief, of met naam en geboortedatum naar:
minicommissie@mhc-bommelerwaard.nl

Startschot landelijke World Cleanup Day
10:00, Zaltbommel. Het symbolische, landelijke startschot voor World Cleanup Day vindt plaats in Zaltbommel. De actie wordt gestart door burgemeester Pieter van Maaren en Maria Westerbos, oprichter en directeur van Plastic Soup Foundation, de organisator van de tweede editie van de World Cleanup Day in Nederland.

Buitenexpositie Op Rome
11:00-18:00, Rossum, B&B Op Rome (Maasdijk 21). Drie Bossche kunstenaars exposeren in de tuin: Rietje Potter, Hans Heesbeen en Wim Stevens (71).

Rondleiding langs Joodse begraafplaatsen
11:30, Zaltbommel, ingang Heemtuin. De Stichting MIKWE Zaltbommel organiseert in september rondleidingen langs de vier Joodse begraafplaatsen in de stad. Op deze zaterdag verzorgt Erik Können de twee uur durende rondleiding, waarvan de kosten 5 euro bedragen. Aanmelden via:
konwool@xs4all.nl

Muziek uit alle werelddelen
13:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. In het kader van Muzikale Monumenten 2019 wordt een workshop percussie georganiseerd en zijn er optredens van muzikanten uit alle windstreken. Onder andere de bekende Koraspeler Lamin Kuyateh en de Syrische zanger Anas Bawabiji zijn van de partij. Toegang is gratis, meer informatie is verkrijgbaar via:
info@kompasbommelerwaard.nl

Kindercabaret in De Poorterij
14:30, Zaltbommel, De Poorterij. Het Klets Kindercabaret 'Kletskousen' is een snelle, interactieve, dynamische en muzikale voorstelling vol humor, liedjes en sketches.

Concerten Il Favorito in Gasthuiskapel
14:30, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Het mannenkoor Il Favorito uit Ammerzoden geeft zaterdag twee concerten in de Gasthuiskapel in Zaltbommel. De eerste uitvoering is om half drie 's middags en de tweede om acht uur 's avonds. De entree bedraagt tien euro, inclusief een kopje koffie en een consumptie. Er is maar een beperkt aantal kaarten.

zondag 22 september

Familiestruintocht
11:00-13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met de hele familie struinen buiten de paden in de ruige uiterwaarden van het Munnikenland rond Slot Loevestein. Onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer. Een toch voor jong en oud. Aanmelden niet nodig, betalen bij de kassa van Slot Loevestein (10 min. lopen vanaf parkeerplaats).

Meditatieve viering
11:00, Zaltbommel, St. Martinuskerk. Deze meditatieve viering draagt het thema 'Zalig de armen van geest'. Iedereen is van harte welkom. Er is koffie en thee na afloop.

Bruidsbeurs
11:00, Zaltbommel, Van der Valk. Bezoekers van de bruidsbeurs kunnen zich laten inspireren op het gebied van bruidsjurken, dameskleding, herenkleding, bruidstaarten, weddingplanners en nog veel meer. Meer informatie is te vinden via:
www.vandervalkzaltbommel.nl

Derde editie tijdrace
13:00, Velddriel, 't Laar. Tijdens de derde editie van de tijdrace Maastricht naar Kerkdriel proberen en kleine 100 jonge postduiven van (top)liefhebbers uit de regio en daarbuiten individueel mogelijk de afstand af te leggen. Een dag eerder kunnen de deelnemende duiven worden bezichtigd.

Rondleiding XL
14:00-16:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Deuren die normaal gesloten blijven gaan tijdens deze extra lange rondleiding wel open. Van de kelders, via torenkamers en verdiepingen naar de grote zolder. Ook de oostvleugel, diverse torenkamers en poortgebouw zijn te bezichtigen. Entree: 12,50 euro. Reserveren is noodzakelijk:
ammersoyen@glk.nl

Alexander Kashpurin in Gasthuiskapel
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Het nieuwe concertseizoen van De Engelenbak start met een concert door de jonge Russische pianist Alexander Kashpurin. Hij speelt pianowerken van Mozart, Liszt, Medtner en Chopin. Entree bedraagt 20 euro, tot 18 jaar is toegang gratis. Reserveren is mogelijk via:
www.engelenbakzaltbommel.nl

Bijzondere 'Bach op Zondag'
19:00, Zaltbommel, Sint Maartenskerk. Tijdens deze bijzondere 'Bach op Zondag' wordt er geen cantate uitgevoerd, maar één van de Motetten van J.S. Bach: het vijfstemmige motet "Jesu, meine Freude", BWV 227. Het koor heeft hiervoor een extra grote bezetting. De toegang is vrij, collecte is er ter bestrijding van de onkosten.
www.maartenskerkmuziek.nl

maandag 23 september

Aftrap nationale sportweek bij BZC'14
16:00, Brakel, sportpark 't Veer. Op maandag 23 september wordt de Nationale Sportweek letterlijk en figuurlijk afgetrapt met een voetbaltoernooi bij BZC '14, locatie Brakel. Leerlingen uit groep 3 t/m 8 spelen een toernooi in verschillende leeftijdscategorieën. Behalve dit toernooi zijn er nog vele andere activiteiten in deze week. Inschrijven voor de kinderen is mogelijk via:
www.sjorssportief.nl

dinsdag 24 september

Seizoensopening PCOB
14:00, Aalst, Het Kruispunt. De Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) begint het nieuwe seizoen met een bijeenkomst waarbij Evert de Graaf uit Putten de spreker is. Hij zal het verhaal vertellen over het drama van Putten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De toegang is gratis en ook niet-leden zijn van harte welkom.

Modeshow en verkoop
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Een middagje mode van Harry Kerkhofs volgens de laatste trends.

Open eettafel in het dorpshuis
17:00, Poederoijen, Dorpshuis. Voor alle inwoners van Poederoijen en naburige dorpen vanaf 55 jaar worden weer Open Eettafels georganiseerd. Inloop start om 17:00, het eten wordt bediend vanaf 17:30.De kosten bedragen 8,50 euro, inclusief drankje. Opgeven via:
info@dorpsraadpoederoijen.nl

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Aga' van Milko Lazarov. In een joert op de met sneeuw bedekte vlakten van het Arctische noorden van Siberië, leven Nanook en Sedna volgens de tradities van hun voorouders. Nietig in een eenzame wereld van kou, rendieren en mythische verhalen lijken zij de laatste mensen op aarde. Hun traditionele leven begint langzaam maar onvermijdbaar te veranderen. Sedna is ziek en zou zo graag met haar echtgenoot praten over hun dochter Aga, die om onduidelijke redenen de toendra heeft verlaten. Fabel vol liefelijkheid, charme en ingetogen humor.

woensdag 25 september

Repair Café Bommelerwaard
14:00, Zaltbommel, Pand 9. Elke tweede woensdag van de maand staat het Repair Café Bommelerwaard op het programma. Geïnteresseerden kunnen daar hun kapotte spullen laten repareren.

Peter en de Vliegmachien
14:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Film waarin Peter Weetutbeter en Vince Vliegmachien net als in hun gelijknamige theatershow op avontuur gaan. Peter is een druk, vrolijk en grappig jochie, dat door zijn enthousiasme nogal eens in de problemen komt. Vince wil later vliegmeneer worden. Hij is serieus en moet de problemen oplossen, die Peter veroorzaakt. Samen beleven ze spannende avonturen. Entree: 3 euro incl. koffie of fris. Kinderfietje met kroket of frikandel: 3 euro.

donderdag 26 september

Expositie Ad van den Oord
9:00-19:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Expositie van de Drielse kunstschilder Ad van den Oord. Sinds zijn pensioen schildert hij graag op doek. "De vrolijke drinker" van Frans Hals, Ot en Sien, het "Melkmeisje" van Vermeer, maar ook stillevens en prachtige stadsgezichten van 's-Hertogenbosch en Zaltbommel. De tentoonstelling is te zien tot eind september. Toegang gratis.

Workshop collage maken
10:00, Zaltbommel, Pand 9. Als activiteit voor senioren (60+) staat op vier donderdagen een workshop collage maken op het programma. De kosten bedragen 15 euro.

Lezing over India bij SWOBKD
14:30, Bruchem, Eben Haëzer. Stichting Welzijn Ouderen Bruchem Kerkwijk Delwijnen (SWOBKD) nodigt geïnteresseerden uit voor deze lezing van Thea van Eeuwijk over de stad Puttaparthi in India. De middag krijgt een muzikale invulling met mondharmonicavereniging 'Nog eens proberen'. Aan deze middag zijn kosten verbonden.

Lezing over pelgrimstocht
18:30, Hedel, Het Spit. Henk Murraij geeft een lezing over zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De kosten bedragen 2 euro. De zaal opent om 18:30 uur, de lezing start om 19:00 uur.

Dans van Nans
20:00-21:30, Hurwenen, 't Hurns Kerkje. Meditatie door te bewegen op allerlei soorten muziek met eenvoudige passen. Danservaring is niet nodig. Na afloop is er thee. Deelname kost 10 euro. Aanmelden via: info@dansvannans.nl of 06-12549287.

vrijdag 27 september

Opening 'koffiekan' in Pand 9
10:00, Zaltbommel, Pand 9. Er wordt een nieuwe ontmoetingsplek geopend, het zogeheten 'koffiekan'. Het is na de opening op dinsdag en vrijdag mogelijk om tussen 10:00 en 13:00 uur koffie, thee of limonade te drinken in de opnieuw ingerichte hal van het pand. De Koffiekan is ontstaan door samenwerking van een aantal organisaties uit Pand 9, te weten: Buurtteam, Prezzent en de Kringloopwinkel.

Opening Beweegtuin
16:00, Ammerzoden, Ontmoetingstuin. Viering 5 jaar Ontmoetingstuin en opening Beweegtuin.

Imca Marina in Kulturhus
19:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Ter ere van het tienjarig bestaan van het Kulturhus komt Imca Marina op Burendag naar Kerkdriel. Het arrangement bestaat uit ontvangst met koffie of thee en een gebakje van 'In de Roos'. Entree bedraagt 7,50 euro, kaartjes zijn te reserveren via:
kulturhus@brabantzorg.eu

Burendag met Imca Marina
20:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Zangeres Imca Marina is te tijdens Burendag 2019 in Kulturhus De Leyenstein. Dit is het eerste feest in het kader van het 10-jarig bestaan van het Kulturhus. Thema: 'Feest!'. Entree: 7,50 euro incl. koffie/thee met een gebakje van In de Roos uit Zaltbommel en in de pauze een drankje en diverse hapjes. Maximaal 150 plaatsen beschikbaar. Kaartjes zijn te reserveren via kulturhus@brabantzorg.eu of via 06-13517036 en 0418-638638.

Feestavond met livemuziek
20:30, Kerkwijk, Trapveldje. Deze feestavond wordt van livemuziek voorzien door allround duo First Klaas. Voor meer info:
www.dntreffer.nl

zaterdag 28 september

Honden-familiedag
10:00, Kerkwijk, Dogcenter. Tijdens deze honden-familiedag staan er diverse hondenshows, workshops en spelletjes voor kind en hond op het programma. De entree bedraagt 2 euro per gezin, meer informatie is te vinden op:
www.hondenfamiliedag.nl

Fruitfietstocht
10:00, Neerijnen, landgoed Neerijnen. Tijdens deze fruitfietstocht worden onder andere de landgoeden van Neerijnen en Waardenburg aangedaan. De tocht start bij fruitbedrijf De Hoenderik in Tricht en duurt ongeveer zes uur. Deelname kost 5 euro. Reserveren is noodzakelijk via:
www.glk.nl/aciviteiten

Burendag Zuilichem
11:00-16:00, Zuilichem, rondom dorpshuis Den Ham. Eerste editie van de Zuilichemse Dorpsdag op landelijke Burendag. Sport en spel voor de jeugd, een talentenveiling, workshops, demonstraties door verenigingen, rommelmarkt (van 11:00 tot 14:00 uur).

Expositie 'een kerk vol mensen'
11:00, Heesselt, Kerk Heesselt. Zeven kunstenaars laten hun verbeelding los op het thema: Een kerk vol mensen. Banken, gangpaden en balkon zullen gevuld zijn. Met kunstig gemaakte mensen. In de kerk is er koffie, thee en de toren kan worden beklommen.

Rondleiding langs Joodse begraafplaatsen
11:30, Zaltbommel, ingang Heemtuin. De Stichting MIKWE Zaltbommel organiseert in september rondleidingen langs de vier Joodse begraafplaatsen in de stad. Op deze zaterdag verzorgt Aart Vos de twee uur durende rondleiding, waarvan de kosten 5 euro bedragen. Aanmelden via:
aart.vos@upcmail.nl

Soep eten
12:00-13:00, Zaltbommel, Pand 9. Samen soep eten voor 1,00 euro per kom; er is keuze uit een vegetarische soep en één met ballen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Organisatie: Buurtzorg en Protestantse Gemeente Zaltbommel.

Burendag met activiteiten
13:00, Kerkwijk, Trapveldje. Tijdens Burendag organiseert d'n Treffer diverse activiteiten, zoals een viswedstrijd en een taartenbakwedstrijd. Ook is het mogelijk om te knutselen, er is een springkussen en vanaf 17:00 is er een barbecue. Voor meer info:
www.dntreffer.nl

Veiling op Zuilichemse Dorpsdag
15:00, Zuilichem, dorpshuis Den Ham. In en rond dorpshuis Den Ham is er tijdens de Zuilichemse Dorpsdag naast een kleedjesmarkt en allerlei demonstraties ook een talentenveiling, waar inwoners worden uitgedaagd hun talenten aan te bieden. De veilingmeester probeert het aanbod zo goed mogelijk te verkopen. De opbrengst is voor modernisering van het dorpshuis. Mensen kunnen hun talent aanmelden door te mailen naar:
zuilichemsedorpsdag@outlook.com

Derde 'das Velddriels Oktoberfest'
20:00, Velddriel, dorpshuis De Boxhof. De derde editie van 'das Velddriels Oktoberfest' is aanstaande, met artiesten als Otto Lagerfett, Das Festteam (Feesteam), die super tolle Schlager Schwestern, Gaaas!! en DJ Karim wordt dit een top feest. Kaarten kosten 12,50 euro, inclusief bierpul. Meer info via:
www.dasvelddrielsoktoberfest.nl

Jubileum-orgelconcert Minne Veldman
20:00, Zaltbommel, Sint Maartenskerk. De Urker organist Minne Veldman komt naar Zaltbommel voor een orgelconcert in zijn jubileum-tour '25 Jaar organist'. Hij speelt in Zaltbommel een gevarieerd programma met werken van oude muziekmeesters maar ook vier orgelbewerkingen van Feike Asma. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk, of te reserveren via:
concertaanmelding@gmail.com

zondag 29 september

Paddenstoelenwandeling
10:00, Neerijnen, Stroomhuis. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen gaan samen met de deelnemers op zoek naar paddenstoelen in het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen. De wandeling duurt ongeveer twee uur, deelname kost 5 euro per persoon, voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar bedragen de kosten 2,50 euro. Reserveren is noodzakelijk via:
www.glk.nl/activiteiten

Roofvogeldag bij De Grote Rivieren
11:00, Heerewaarden, Bezoekerscentrum De Grote Rivieren. Op de roofvogeldag zijn er tussen 11:00 uur en 16:00 uur allerlei diverse activiteiten met en over roofvogels. Om 12:00 uur en 15:00 uur is er een vliegdemonstratie en om 13:30 uur wordt uitleg gegeven over het leven van uilen. Een springkussen voor de kinderen is ook aanwezig, net als pannenkoeken, broodje knakworst of soep.

Theatervoorstelling 'Zwervershart'
14:30, Hedel, Sterregaard. Theatergroep Flint presenteert met New Flint Poetry Orchestra de muziekvoorstelling 'Zwervershart'. Na het optreden wordt door de Sterregaarders een vegetarische soep geserveerd met brood, hummus en pesto. Meer informatie en kaarten via:
www.theatergroepflint.nl

Sing-in in Wellse kerk
18:30, Well, Wellse kerk. In de kerk start om 18:30 een sing-in. Het thema van deze avond is 'Slechts één ding'. Iedereen is van harte welkom.

dinsdag 1 oktober

Expositie Bertus de Leeuw
9:00-19:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Drielse fotograaf Bertus de Leeuw heeft een exclusieve en unieke foto expositie gemaakt. Met zijn camera is hij bij bewoners van WoonZorgCentrum De Leyenstein op bezoek gegaan en heeft hen op verschillende manieren geportretteerd. Zijn werk is sprankelend, raakt je en laat je anders kijken naar de mooie mens. Te zien tot eind november.

woensdag 2 oktober

Concert 't Hèmerts Visserskoor
19:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Concert door 't Hèmerts Visserskoor o.l.v. Wim Baijense. Meer dan vijftig mannen, drie accordeonisten, een drummer en een gitarist. Entree: 6 euro. Maximaal 150 plaatsen beschikbaar. Kaartjes zijn te reserveren via kulturhus@brabantzorg.eu of via 06-13517036 en 0418-638638.

vrijdag 4 oktober

Tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs
08:30, Velddriel, De Boxhof. Op de nieuwe locatie is het weer mogelijk om tijdens de beurs tweedehands kinderkleding (maat 86-176) en speelgoed (leeftijd 2-12 jaar) te verkopen. Daarbij hoeft u niet zelf aanwezig te zijn. Interesse? Stuur dan een mail naar:
kledingbeursmaasdriel@gmail.com

zaterdag 5 oktober

Autowasdag bij de Plataan
10:00, Brakel, Hoveniersbedrijf de Plataan. De activiteitencommissie van de HHG Zuilichem – Brakel organiseert een autowasdag, waarvan de opbrengst dit jaar volledig bestemd is voor Stichting Friedensstimme. Kosten bedragen 7,50 euro.

Open dag Regionaal Archief Rivierenland
10:00, Tiel, Regionaal Archief Rivierenland. Het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) opent zijn deuren voor een open dag. De dag is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis met het thema Zij/Hij. Het RAR organiseert in oktober nog een hele reeks andere activiteiten met vrouwen als middelpunt. Raadpleeg de website voor de andere activiteiten bij het RAR:
www.regionaalarchiefrivierenland.nl

Dans van Nansdag
10:00-16:00, Hurwenen, Hurns Kerkje. Dansdag o.l.v. Nancy Cornelissen (danstherapeute). Door dans, muziek en meditatie neemt ze de deelnemers mee op reis in een groep. Danservaring is niet nodig. Deelname kost 50 euro incl. lunch, koffie en thee. Thema: 'Loslaten'. Aanmelden kan via: 06-12549287 of:
www.dansvannans.nl

Open dag Praktijk Sirius
13:00-17:00, Kerkwijk, Kruisstraat 6. Praktijk voor Natuurgeneeskunde, gespecialiseerd in Reiki, Fysische Vasculaire Therapie en Magnesiumbehandelingen. Gecombineerde behandelvormen bij o.a. stressklachten, rug- en schouderklachten en doorbloedingsstoornissen. Daarnaast cursussen en persoonlijke begeleiding.
www.praktijksirius.nl

Open dag dierenopvangtehuis
13:00, Bruchem, Dierenopvangtehuis Bommelerwaard. Tijdens deze open dag komt er ook een prijsuitreiking van de Ida Zilverschoon-stichting om een vrijwilliger in het zonnetje te zetten. Deze stichting heeft als doelstelling dierenleed te voorkomen en te bestrijden. Hiertoe stimuleert ze mensen en organisaties en beloont ze hen voor hun inzet.

Open Dag praktijk Sirius
13:00, Kerkwijk, Praktijk Sirius. Tijdens de open dag legt praktijk Sirius uit welke behandelingen er worden aangeboden als het gaat om reiki, fysische vasculaire therapie en magnesiumbehandelingen. Meer informatie is te vinden op:
www.praktijksirius.nl

Debuutalbum 'Ten Stories High'
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Met het uitbrengen van hun debuutalbum 'Story Goes is Ten Stories High definitief een nieuwe weg ingeslagen. Geïnteresseerden kunnen zich laten verroeren door een variatie van gevoelige ballads tot stevige rock in een funky blend van stijlen.

zondag 6 oktober

Kunstrondje Zaltbommel
13:00-17:00, Zaltbommel, binnenstad. Elke eerste zondag van de maand zetten ateliers, galeries en het museum in de binnenstad van Zaltbommel hun deuren open. Een folder met de adressen is verkrijgbaar bij de deelnemers en bij TRIP op de Markt.

'Het ware verhaal van Roodkapje'
14:30, Zaltbommel, De Poorterij. Het bekende sprookje van Roodkapje, gebracht met de inmiddels bekende twist van Langhout Theaterproducties. Een vrolijke voorstelling met liedjes en humor voor jong en oud!