Koffie en toilet bij laadstation in Velddriel

velddriel • Op vrijdag 13 september is het eerste laadstation van 'Loadl' op bedrijventerrein De Geerden in Velddriel feestelijk geopend door wethouder Erik van Hoften.

Als openingsactie biedt de organisatie tot dinsdag 24 september op haar vestiging De Geerden gratis laden voor alle elektrische voertuigen aan. Dit dubbel laadpunt is de eerste van een aantal locaties die in het land gaan worden geopend. De punten onderscheiden zich doordat ze zich - bijvoorbeeld - op industrieterreinen langs snelwegen of verkeersknooppunten bevinden, maar ook bij andere concentraties van werklocaties of kantoorcomplexen. Het is volgens Loadl uniek dat vrijwel elke locatie over een exclusief toegankelijke werkruimte beschikt die toegankelijk wordt tijdens het laden. Onder andere Wifi, koffie en toilet behoren tot de standaardinrichting. Loadl is bovendien gekoppeld aan het grootste Europese EV snellaad-netwerk en is daardoor te gebruiken met vrijwel alle laadpassen.

Dat laden gaat snel, omdat er gebruikt gemaakt wordt van Tritium 50 kW Snelladers. Binnenkort is er ook een Tesla adapter aanwezig.

Daarnaast richt Loadl zich op de regionale automobilisten: "Met name de Bommelerwaard was tot nu toe een blinde vlek op het gebied van snelladen (met uitzondering van het Tesla-station in Zaltbommel, red.). Lokale elektrische rijders krijgen nu de mogelijkheid om snel bij te laden. De laadplaats ligt hierbij centraal gelegen op bedrijventerrein De Geerden, voor veel inwoners op de route richting Den Bosch of Utrecht."