Tijdrace Maastricht-Kerkdriel

kerkdriel • Zondag 22 september staat de derde editie van de tijdrace Maastricht naar Kerkdriel op het programma. Een kleine honderd jonge postduiven van (top)liefhebbers uit de regio en daarbuiten zijn tot op het bot getraind op dit tijdrace hok en zullen de afstand tussen Maastricht en Kerkdriel individueel proberen zo snel mogelijk af te leggen.
Om de twee minuten wordt er een duif gelost. Zaterdag 21 september tussen 15:00 en 18:00 uur kunnen liefhebbers de wedstrijdduiven komen bezichtigen en een gokje wagen, oftewel ouderwets poulen. Zondag vanaf 13:00 uur is het terrein van dierensportcentrum 't Laar aan de Laarstraat in Velddriel open. De eerste duiven worden rond de klok van 14:00 uur verwacht. Op groot scherm kunnen bezoekers tevens de rankings bijhouden.
Er is ook een jeu de boules-concours met een leuke prijs, onder leiding van Gerard Pompen. En verder is er een frietkar aanwezig en ook aan drank is er geen gebrek. Om het geheel een feestelijk sausje te geven zal er ook een dj/zanger aanwezig zijn.