Afbeelding
Fotograaf: stockfoto

Cameratoezicht na brandstichting

zuilichem • Zuilichem krijgt tijdelijk cameratoezicht. De camera staat vanaf woensdag 4 september voor vier weken op de hoek van De Boogerd en de Morgenstraat in Zuilichem.

Daartoe heeft burgemeester Rehwinkel besloten nadat er in de avond van maandag 2 september opnieuw brand gesticht werd in Zuilichem. Het cameratoezicht is vooral bedoeld ter bescherming van de openbare orde en veiligheid. Eind september besluit de burgemeester of het cameratoezicht verlengd moet worden. Buurtbewoners zijn per brief geïnformeerd over de inzet van de mobiele camera.

De beelden van de camera worden 24 uur per dag opgenomen en worden maximaal zeven dagen bewaard. Beelden waarop strafbare feiten zijn vastgelegd en die voor opsporing en vervolging van de daders een belangrijke rol kunnen spelen, blijven langer bewaard.
Daarnaast kijken gecertificeerde observanten op bepaalde momenten de beelden live uit. De politie voert de regie over het uitkijken van de beelden en bepaalt waar naar gekeken wordt, welke incidenten gemeld moeten worden en hoe op de verschillende incidenten wordt gereageerd. De beelden kunnen worden gebruikt voor de opsporing van strafbare feiten.

In de brief aan de buurt roept de burgemeester buurtbewoners op om verdachte zaken of situaties te blijven melden.