donderdag 5 september

Expositie Ad van den Oord
9:00-19:00, Kerkdriel, De Leyenstein.

Samen gedichten lezen
10:00, Zaltbommel, De Poorterij. Kunstgoed 2019 is een programma met activiteiten op het gebied van kunst en cultuur voor senioren (60+) uit de Bommelerwaard. Bij de workshop Samen gedichten lezen is iedereen welkom die van taal houdt. De workshop wordt begeleid door Ceciel Boudewijn, aanmelden kan via c.boudewijn@hetnet.nl. Deelname kost 1 euro.

Koffie drinken bij JOOP
10:00, Gameren, JOOP. De kosten voor de koffie, thee en de versnapering bedragen 1 euro.

Vertelconcert
14:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Emmy Verhey Festival. Voordracht met zang en harp. Ekaterina Levental vertelt het verhaal van vijf bijzondere vrouwen van dezelfde generatie.

Kick-off Samenloop voor Hoop Neerijnen
19:30, Neerijnen, Kasteeltuin. De Samenloop voor Hoop gaat in Neerijnen weer van start. Tijdens deze kick-off wordt alvast toegewerkt naar de wandelestafette die op 12 en 13 juni plaatsvindt. De Samenloop is een initiatief van KWF.

Hermitage Kwartet
20:15, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Openingsconcert Emmy Verhey Festival. Jacobien Rozemond en Floor Le Coultre op viool, Fancien Schatborn op altviool en William McLeish op cello. M.m.v. Femke IJlstra op saxofoon. Werken van Busch en Borodin.

vrijdag 6 september

Mrs. Stuyvenberg
20:45, Zaltbommel, Muziektent op de Stadswallen. Emmy Verhey Festival. Klassieke popmuziek van Queen, Creedence en Beatles tot Elvis.

zaterdag 7 september

Zomermarkt
09:00, Aalst, Hervormd Centrum 't Kruispunt. Tijdens de zomermarkt kan er weer volop worden gesnuffeld in de kramen. Er zijn prijzen te winnen, er is een brieventent en nog veel meer. Ook eten en drinken zijn volop aanwezig.

Inzameling rommelmarkt Well
9:00, Well, Slijkwellsestraat 8. Het onderhoudsfonds van de Herv. Gem. Well-Ammerzoden zamelt spullen in voor de jaarlijkse rommelmarkt. Er is verkoop van tweedehands kleding aan de Slijkwellsedijk 28.

Rommelmarktactie Bruchem
9:00, Bruchem, Middelstraat 2. De activiteitencommissie van de Hervormde Gemeente in Bruchem organiseert de maandelijkse verkoop- en inzamelingsactie. Het aanbieden van grote wandmeubels of elektronische orgels wordt niet op prijs gesteld.

Open dag Lakenvelders
10:00-16:00, Alem, Mariahoeve Sint Odradastraat 26. Zie www.lakenvelderboerderijmariahoeve.nl

Lezing over kastelen
10:00-12:00, Zaltbommel, Museum Stadskasteel. Leo Weijman verzorgt een lezing over de kastelen in de Bommelerwaard. Entree: 5 euro. Onderdeel van een tweeluik in het kader van Cultuurfestival Bommelerwaard.

Opgraving mottekasteel
11:00-15:00, Kerkdriel, Duitse Weistraat. Open dag bij de opgraving van de middeleeuwse burcht. Zie artikel elders op deze pagina.

Vlechtersfestival Loevestein
11:00-17:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Zie artikel elders op deze pagina.
www.slotloevestein.nl

Emmy Verhey Festival
12:15, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Zes concerten om 12:15, 13:00, 14:00, 15:15, 16:30 en 20:15 uur. Veel variatie in de muziek, vanmiddag o.a. flamenco. De concerten worden ingeleid door de in Zaltbommel woonachtige professioneel violiste Emmy Verhey.
www.emmyverheyfestival.nl

Nacht zonder dak
13:00, Well, hervormde kerk. Evenement voor jongeren voor het goede doel: straatjongeren. Jongeren uit de hele regio van 12 jaar en ouder zijn van harte uitgenodigd om mee te doen en te blijven overnachten. Kids van 8 t/m 11 zijn welkom voor het dagprogramma op zaterdag dat duurt tot ongeveer 20:00 uur. Aan Nacht Zonder Dak zijn geen kosten verbonden voor de deelnemers, maar tijdig aanmelden is wel noodzakelijk.
www.nachtzonderdak.nl/well/

Stadswandeling door Zaltbommel
13:30-15:00, Zaltbommel, vanaf het TRIP Toeristisch Informatiepunt op de Markt 10. TRIP organiseert in samenwerking met het Gilde van Stadsgidsen een stadswandeling door de oude binnenstad van Zaltbommel.

Grote grazers
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Samen met Staatsbosbeheer en kuddebeheerder FREE Nature op zoek naar de grote grazers: Konik paarden en Rode Geuzen. Start vanuit de vesting van Loevestein. Deelname kost 3 euro voor kinderen, 5 euro voor volwassenen. Betalen bij de kassa van Loevestein (10 min. lopen vanaf de parkeerplaats). Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: s.linssen@staatsbosbeheer.nl of:
www.staatsbosbeheer.nl

Dromen in Vrijheid
15:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Zie artikel op de pagina over het cultuurfestival.
www.cultuurfestivalbommelerwaard.nl

Sail op de Maas
Aalst. Tocht met verlichte schepen. De afsluiting is op het Esmeer te Aalst met een schitterende vuurwerkshow. Eigenaren van schepen die mee willen doen kunnen zich nu al opgeven bij Walter Esch, northshore-holland@planet.nl of 0651112982.

Everhard Zwart op orgel
20:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Jubileumconcert. Everhard Zwart speelde in de zomer van 1979 zijn eerste officiële orgelconcerten. Hij geniet grote bekendheid in binnen- en buitenland. Tijdens het jubileumconcert speelt hij o.a. orgelwerken van Liszt en Mendelssohn. Entree: 10 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.
www.everhardzwart.nl

Sail 2019 op de Maas
20:15, Nederhemert, Korenmolen. Startschot door burgemeester Peter Rehwinkel. Derde editie van Sail. Ruim veertig verlichte schepen aangevoerd door de historische sleepboten van WSV 't Wrijfhout, m.m.v. Reddingsbrigade 's-Hertogenbosch. 't Hemerts Visserskoor doet de boten uitgeleide. Ze varen eerst richting Wijk en Aalburg. Rond 21:00 uur zijn ze ter hoogte van de Veerdam in Aalst. Rond 21:30 uur ter hoogte van zand- en grindhandel Schreuders in Poederoijen. Daarna naar het Esmeer in Aalst, waar om 22:30 uur een grandioos vuurwerkspektakel zal zijn. Daarna bbq en prijsuitreiking. Georganiseerd door dorpsraden Aalst, Poederoijen en Nederhemert.
northshore-holland.nl/sail2019/

zondag 8 september

Openluchtdienst
10:00, Zuilichem, zorgboerderij De Ommedijkerhoeve, Parallelweg 3. De gereformeerde kerk van Gameren-Zuilichem houdt een 'Welkom in de kerk weekend'. Het thema voor het nieuwe seizoen is: Gunnend Geloven. Alle kinderen mogen bij de dienst blijven. Maar er wordt ook kinderopvang aangeboden op het terrein. Er zijn strobalen (en een aantal stoelen) om op te zitten, bezoekers kunnen eventueel een kleedje meenemen.

Vlechtersfestival Loevestein
11:00-17:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Zie info bij zaterdag.

Emmy Verhey Festival
11:30, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Vijf concerten om 11:30, 12:45, 14:30, 15:45 en 17:00 uur. Met o.a. een vertelconcert door Ekaterina Levental (zie donderdag 5 september). Het laatste concert is met coverband Mrs. Stuyvenberg: klassieke popmuziek van Queen, Creedence en Beatles tot Elvis. Kijk voor het complete programma op:
www.emmyverheyfestival.nl

Kerkdienst op Loevestein
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. In samenwerking met slot Loevestein, organiseert de Hervormde Gemeente van Poederoijen en Loevestein een vijftal kerkdiensten in de Slotkapel van het kasteel. Dit is de laatste uit deze reeks.

Duckrace 2019
14:00, Zaltbommel, Parkeiland. Tweede editie van de Duckrace van Tafelronde 194 Bommelerwaard. Traject van 500 meter voor 6000 badeentjes. Voor ondernemers zijn er 'bedrijfseenden'. De kleine eendjes kosten 2 euro. Prijzenpakket met o.a. ballonvaart, fotocamera, een dag rijden met een BMW. Lootjes kopen kan via: bestuurrt194@gmail.com

Wereldmuziek in Rossum
15:00-17:00, Rossum, Muziekkiosk Slotpark. Zie artikel op de pagina over het cultuurfestival.

maandag 9 september

Buitenconcert Wordragen
19:30, Wordragen. Wordragensestraat 18. OBK Well geeft een buitenoptreden.

dinsdag 10 september

Nazomeravondbingo
19:00-22:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Prachtig prijzen, ontvangst met koffie en iets lekkers in de pauze.

Lezing over vogeltrek
20:00, Heerewaarden, Bezoekerscentrum De Grote Rivieren. Vogelaar Gerard van Doremaele verzorgt lezing over Vogeltrek en Vreemde Vogels.
www.bcdegroterivieren.nl

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Yuli'. Zie informatie bovenaan deze pagina.

woensdag 11 september

Vijf jaar Pand 9
9:00-15;30, Zaltbommel, Pand 9. Diverse activiteiten, kennismaken met de gebruikers van het pand. Tekenwedstrijd, samen bouwen aan een Kunstwerk, eten, soep, rondleidingen door het gebouw, grabbelton voor kinderen. Milan en Peter draaien muziek en Paul Jacobs speelt om 15:00 uur.
www.pand9zaltbommel.nl

Open Eettafel Nederhemert
11:30, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Deelname kost 8 euro inc. drankje. Georganiseerd door Comité Welzijn Ouderen Nederhemert. Voor alle 50-plussers. Aanmelden bij Anneke Bouman: 06-12488802. Voor vervoer bellen naar Bets van Ooijen: 0418-552337.

Repair Café Bommelerwaard
14:00, Ammerzoden, het Zonnelied.

donderdag 12 september

Albumpresentatie Imbue
19:30, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Middeleeuwse folkband 'Imbue' presenteert nieuwe album. Zie artikel elders op deze pagina.

Studieavond Geestelijke Groei
19:30, Zaltbommel, De Ontmoeting. Wim Grandia spreekt op uitnodiging van Geestelijke Groei Bommelerwaard twaalf donderdagavonden over de Bergrede van Jezus. De studieavonden beginnen om 20.00 uur. Meer info:
www.geestelijkegroeibommelerwaard.nl

vrijdag 13 september

Sapdag Stroomhuis
7:30, Neerijnen, Stroomhuis Neerijnen. Tijdens de Sapdag van Stroomhuis Neerijnen kunnen particuliere eigenaren van fruitbomen hun appels en peren laten verpersen. Aanmelden is mogelijk tot zondag 8 september.
www.stroomhuisneerijnen.nl

ProefLokaal
18:00-23:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Amusediner. Zie artikel elders in deze krant op de pagina over het cultuurfestival. Reserveren tot 11 september via proeflokaalbommelerwaard.nl

zaterdag 14 september

Kleding- en speelgoedbeurs
9:30-12:00, Waardenburg, dorpshuis de Koels. Verkoop van tweedehands kleding en speelgoed. Er is kinderkleding te koop van maat 56-176, kleding voor volwassenen, schoenen, speelgoed, kinderfietsjes, maxicosi's et cetera. De opbrengst is voor stichting Samarita.

Kijk voor meer agendaberichten op www.hetkontakt.nl