Dorpshuis Well verbouwd vanaf juni 2020

well • De renovatie van dorpshuis Ons Huis in Well gaat waarschijnlijk plaatsvinden tussen juni en oktober 2020. Dat is later dan gepland vanwege de hoge bouwprijzen.

De werkzaamheden zouden eigenlijk voor de afgelopen zomer aanbesteed worden. Maar bij de eerste schatting van de kosten die in maart gemaakt werd, bleek dat die kosten fors hoger waren dan het bedrag dat de gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld. Er zou zo'n veertig procent meer geld nodig zijn. Dat komt door de exorbitant hoge prijzen in de bouwsector.

Volgens het Maasdrielse college is toen binnen het projectteam besloten dat uitstel beter was. Het team ging op zoek naar goedkopere alternatieven voor materiaal en uitvoering, zonder in te boeten op kwaliteit.

Intussen veranderden net voor de zomer de signalen uit de bouw, dat er juist door die hoge prijzen minder projecten in het verschiet liggen voor aannemers. Architectenbureaus zitten volgens het projectteam nu al zonder werk doordat er geen opdrachten zijn. Dat wijst erop dat de prijzen snel weer zullen gaan dalen.

Alles overwegende heeft het projectteam besloten het plan hetzelfde te laten, maar de aanbesteding uit te stellen. De twee bestuursleden van het dorpshuis die in het projectteam zitten, waren het met al deze besluiten eens, meldt de gemeente expliciet na kritische vragen van CDA Maasdriel. Die partij vreest dat gebruikers van het dorpshuis in de problemen komen door het uitstel, met name muziekvereniging OBK Well die in het najaar van 2020 het honderdjarig jubileum wil vieren op haar thuishonk.

Volgens het college wordt daar rekening mee gehouden bij de aanbesteding. De werkzaamheden moeten plaatsvinden tussen juni 2020, als er geen verenigingen meer gebruik maken van het dorpshuis, en oktober 2020, als OBK zijn festiviteiten houdt.

CDA Maasdriel heeft overigens ook vraagtekens bij de verwachting van het projectteam dat de prijzen snel weer zullen dalen. Raadslid Robert Dekkers trekt uit actuele vakliteratuur juist de tegenovergestelde conclusie.


Janneke Boogaard