• De folkband Imbue bestaat uit drie Zaltbommelaren.
• De folkband Imbue bestaat uit drie Zaltbommelaren. Foto: aangeleverd

Albumpresentatie folkband Imbue

zaltbommel • Imbue presenteert op donderdagavond 12 september haar nieuwe album. De Middeleeuwse folkband bestaat uit drie muzikanten uit Zaltbommel.

De Gasthuiskapel in Zaltbommel is op deze donderdagavond het toneel waar 'Ut Solis Radium' wordt gepresenteerd. Op het nieuwe album van de folkband Imbue, dat bestaat uit onder meer de Zaltbommelaren Robin Lammertink, Laurens Krah en Tim Elfring, zijn twee bijzondere genres samengekomen. Lammertink studeert namelijk klassieke zang aan het conservatorium in Utrecht, terwijl Krah en Elfring al lange tijd Keltische Folk maken.

Met de toevoeging van de klassiek geschoolde blokfluitist Remy Schreuder, en de folk-geörienteerde viola da gamba speelster Meidi Goh, is de band compleet. Tezamen speelt Imbue laat-Middeleeuwse volksliederen en ook hoffelijke Renaissance stukken. Hoewel de melodieën en teksten eeuwenoud zijn, zijn alle arrangementen door de band zelf gemaakt, wat de muziek het typische Imbue karakter geeft. Zo nemen ze de luisteraar mee naar de mystieke wereld van de oude muziek.

Het voorprogramma wordt op 12 september verzorgd door Twigs & Twine, een band uit Alphen aan de Rijn die aanstekelijke folk-liederen maakt. De deuren gaan open om 19:30 uur en het concert begint om 20:00 uur, een aanrader voor liefhebbers van akoestische, oude, of volksmuziek. In de voorverkoop kosten kaartjes 5 euro, aan de deur bedragen de kosten 7,50 euro.

Reserveren kan door middel van een mailtje naar info@imbuefolk.nl.