• Martijn en Manon Donkers.
• Martijn en Manon Donkers. Foto: Lya Cattel

Bakker Bart heeft nieuwe eigenaren

zaltbommel • Martijn en Manon Donkers uit Hedel zijn vanaf komend weekend de nieuwe eigenaren van Bakker Bart in Zaltbommel.

Maandag 9 september is de zaak een dagje gesloten, daarna gaat het ondernemerskoppel er tegenaan. Ze kennen het klappen van de zweep, want twee jaar geleden namen ze de Bakker Bart in Gorinchem over. De 41-jarige Martijn is bakker. "Ik geloof in het concept van Bakker Bart", vertelt hij. "Het is snel, betaalbaar en ontzettend divers." Alle winkels in het land krijgen het deeg centraal aangeleverd, de bakkers gaan er vervolgens zelf mee aan de slag.

Open bakkerij

Het leuke van de winkel in Zaltbommel vinden Martijn en Manon dat de klanten de open bakkerij in kunnen kijken. "We bakken de hele dag door kleine beetjes", vertelt Manon. "Daardoor zijn alle producten ook beschikbaar als je pas om 16:00 binnenkomt." Het Hedelse stel wil het aanbod in de nieuwe zaak uitbreiden, onder andere met losse gebakjes en de door Martijn zelf ontwikkelde zeer smakelijke handgemaakte Brabantse worstenbroodjes. Er komt een ruim aanbod aan speciale koffie's en liefhebbers kunnen naast de rijkelijk belegde broodjes ook een salade bestellen met een verse sap of smoothie. "Wij geloven in Zaltbommel als stad", zegt Martijn. "De binnenstad is heel aantrekkelijk. Bij ons kunnen mensen snel lunchen voor een leuke prijs." Ook restaurants kunnen bij het stel terecht. "We werken graag met lokale ondernemers samen en kunnen naar wens bijvoorbeeld breekbrood of andere vooraf-broodjes leveren. We kunnen ook complete lunches leveren aan bedrijven." Manon zal vanaf volgende week dagelijks in de nieuwe winkel zijn. "Klantvriendelijkheid staat bij ons voorop", zegt ze. "We serveren bijvoorbeeld aan tafel."

In de gehele eerste week krijgen de vroege vogels een gevulde goodiebag met producten uit het nieuwe assortiment (op=op) en zullen er meer leuke acties zijn. Een kleine verfrissing van de winkel zal dinsdag 10 september al te zien zijn. In de nabije toekomst staat ook een wat grotere verbouwing op het programma.