• De toekomstige bewoners mochten hun handafdruk en naam in gegoten beton zetten.
• De toekomstige bewoners mochten hun handafdruk en naam in gegoten beton zetten. Foto: Lisette van de Pavoordt

'Walk of fame' op WaluweRing

zaltbommel • Zeventien jongvolwassenen met beperking gaan voor het eerst zelfstandig wonen onder begeleiding in een kleinschalig appartementencomplex in de nieuwe wijk 'WaluweRing' in de Waluwe.

Bij de start van de bouw, afgelopen woensdag, mochten ze hun handafdruk en naam in een mal met gegoten beton zetten. De stoeptegels krijgen een mooi plekje als een heuse Walk of Fame in de buitenruimte van het nieuwe gebouw.

Het complex komt te staan in de gemengde nieuwbouwwijk 'WaluweRing', die wordt gerealiseerd door Woonlinie en dochteronderneming Bouwlinie samen met de Van Grunsven Groep.

Naast het appartementengebouw komen er negentien koopwoningen en twaalf eengezins huurwoningen.

De Harmonika

Het initiatief voor de appartementen komt van ouders van een groep cliënten van 's Heeren Loo. Hun kinderen werken samen in dagbestedingslocatie De Harmonika. Ze bakken er onder andere de lekkerste appeltaarten van Zaltbommel en omstreken. Het leek de ouders een goed idee dat de jongeren een plek kregen waar ze samen konden wonen, dicht bij hun werk, familie en vrienden.

De officiële start van de bouw gebeurde onder toeziend oog van wethouder Gijs van Leeuwen van de gemeente Zaltbommel, directeur bestuurder van Woonlinie en Bouwlinie Peter van den Heuvel en Wim Vonk en Jan Treffers, beiden namens 's Heeren Loo verantwoordelijk voor de regio Rivierenland.

De nieuwbouw in WaluweRing heeft een stoere architectuur en is met oog voor detail ontworpen door architectenbureau Palazzo uit Duiven.

Alle eengezinswoningen zijn energieneutraal. De EPC is nul. Dat betekent dat de zonnepanelen op het dak net zoveel energie opwekken als gemiddeld nodig is om de woning te verwarmen en te ventileren.

Wel warmtepomp, geen gas

Daarnaast hebben alle woningen een warmtepomp, die op een duurzame manier zorgt voor warm water en het verwarmen of koelen van het huis. Alles werk elektrisch, er is geen gasaansluiting.

Woonlinie biedt de huurwoningen als de bouw verder gevorderd is aan via Woongaard, het regionale woonruimteverdeelsysteem.


q www.woongaard.com

q www.bouwlinie.nl/waluwering